Η Βραζιλία ‘βράζει’ για τη νέα πρώτη κυρία

default image

Ποια είναι η νέα πρώτη κυρία της Βραζιλίας, σύζυγος του επίσης νέου προέδρου Μισέλ Τέμερ και κατά 42 χρόνια νεότερη του (Pics)

Μετά και την επίσημη αποπομπή της Ντίλμα Ρουσέφ, νέος πρόεδρος της Βραζιλίας είναι ο Μισέλ Τέμερ.

Ο Μικέλ Μιγκέλ Ελίας Τέμερ Λουλία γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 1940 και είναι Βραζιλιάνος δικηγόρος και πολιτικός. Είναι επίσης και ηγέτης του Βραζιλιάνικου Κόμματος Δημοκρατικού Κινήματος. Διετέλεσε για έξι συνεχόμενες θητείες ομοσπονδιακός βουλευτής για το Σάο Πάολο. Υπήρξε επίσης μέλος της συνέλευσης που το 1980 ψήφισε το σημερινό σύνταγμα της Βραζιλίας.

Τα φώτα πάντως της δημοσιότητας έπεσαν αμέσως πάνω στη σύζυγο του, την κατά 42 έτη νεότερη του, Μαρτσέλα Τεμέρ. Η Τεμέρ είναι πρώην μοντέλο και έχει επικριθεί από τα ΜΜΕ της χώρας εξαιτίας των υπέρογκων ποσών που δαπανά για την εμφάνισή της καθώς και τον πολυτελή βίο που διάγει.

Γνωρίστηκε με τον Μικέλ Τεμέρ όταν ήταν μόλις 19 ετών και εκείνος 61. Πριν παντρευτεί με τον Τεμέρ, είχε αναδειχθεί Miss Paulinia, αλλά και αναπληρωματική Miss σε διαγωνισμό ομορφιάς στο Σάο Πάολο.

Έχει επίσης αποτελέσει αντικείμενο έντονου σχολιασμού από τα ΜΜΕ, καθώς είναι τουλάχιστον δέκα χρόνια μικρότερη από τα τρία παιδιά του Τεμέρ, ηλικίας 43, 45, 47 ετών.

Με τον νέο πρόεδρο της Βραζιλίας, έχει έναν επτάχρονο γιο, ενώ οι Βραζιλιάνοι την αποκαλούν “Κάρλα Μπρούνι” της χώρας.

 

Η Ρουσέφ άσκησε έφεση και ζητάει τη διεξαγωγή νέας δίκης

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος της καθαιρεθείσης προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ κατέθεσε σήμερα έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας τη διεξαγωγή νέας δίκης και την ακύρωση της ετυμηγορίας που απομάκρυνε από την εξουσία χθες την ηγέτη της αριστεράς.

Η προσφυγή, στην οποία είχε πρόσβαση το Γαλλικό Πρακτορείο, απαιτεί “την άμεση αναστολή των συνεπειών της απόφασης της Γερουσίας που καταδίκασε την πρόεδρο της Δημοκρατίας”. Υπογράφεται από τον δικηγόρο Ζοζέ Εντουάρντο Καρντόζο, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της Ρουσέφ ο οποίος την υπερασπίστηκε στη διάρκεια της δίκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα