Μάχη με τη γραφειοκρατία

Μάχη με τη γραφειοκρατία

Μάχη με τη γραφειοκρατία δίνει η βρετανική κυβέρνηση, η οποία επιχειρεί να επιβάλει μορατόριουμ τριών ετών στη θέσπιση νέων ρυθμίσεων.

Τριετές μορατόριουμ στη θέσπιση νέων ρυθμίσεων σχεδιάζει να επιβάλει η βρετανική κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να μειωθεί η γραφειοκρατία και να δοθεί ώθηση στην οικονομία, από την οποία θα ωφεληθούν οι μικρές επιχειρήσεις.

Στη σημερινή ομιλία του στην ετήσια συνδιάσκεψη της Ομοσπονδίας των Μικρών Επιχειρήσεων, που διεξάγεται στο Λίβερπουλ, ο υπουργός Επιχειρήσεων Βινς Κέιμπλ θα δώσει το γενικό περίγραμμα του πώς η κυβέρνηση του σχεδιάζει να μειώσει τη γραφειοκρατία.

"Δίνουμε σε όσους πλήττονται την ευκαιρία να μας πουν ποιοι κανόνες έχουν σχεδιαστεί άσχημα ή αποτελούν κακή ιδέα", αναμένεται να δηλώσει ο Κέιμπλ, ο οποίος ανήκει στις τάξεις των Φιλελευθέρων.

Οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις παρέχουν περίπου το 60% των θέσεων εργασίας και παράγουν περίπου το 50% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

Ο Κέιμπλ σκοπεύει να ανακοινώσει τα σχέδια του να καταργηθεί το δικαίωμα σε εκπαιδευτική άδεια των εργαζομένων σε επιχειρήσεις με λιγότερους από 250 εργαζόμενους και να ανακληθούν οι ρυθμίσεις που δίνουν σε γονείς με παιδιά έως 17 ετών, το δικαίωμα σε ευέλικτο εργασιακό ωράριο.

Η κυβέρνηση συνασπισμού με επικεφαλής του συντηρητικούς θα παρουσιάσει τον προϋπολογισμό της την επόμενη εβδομάδα και δέχεται πιέσεις να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη.

Αναμένεται να εστιάσει σε τομείς όπως τα αυξανόμενα επίπεδα του διεθνούς εμπορίου, η περικοπή της γραφειοκρατίας, η αναθεώρηση των κανόνων σχεδιασμού και η αναβάθμιση των υποδομών.

SHARE:

24Media Network