Ο τέλειος εξαδάκτυλος ζει από τα χέρια του

Ο τέλειος εξαδάκτυλος ζει από τα χέρια του
Σε αυτή τη φωτογραφία ο Yoandri Hernandez Garrido, 37 παρουσιάζει τα 12 δάχτυλά του στο Baracoa, επαρχία Γκουαντάναμο της Κούβας AP

Νομίζετε ότι το να έχει κάποιος 6 δάκτυλα, σε κάθε πόδι ή χέρι αποτελεί πρόβλημα για τη ζωή του; Λάθος! Σύμφωνα με τον Κουβανό, Yoandri Hernandez Garrido είναι η μεγαλύτερη ευλογία της ζωής του.

Το ψευδώνυμο του Yoandri Hernandez Garrido προέρχεται από τα έξι τέλεια σχηματισμένα δάχτυλα σε κάθε ένα από τα χέρια του και τα πόδια του.

Σύμφωνα με το CBS, ο Hernandez είναι περήφανος για τα πρόσθετα δάκτυλά του και νιώθει ευλογημένος, λέγοντας ότι είναι ικανός να ζήσει σκαρφαλώνοντας σε φοίνικες για να κόψει καρύδες και βγάζοντας φωτογραφίες σε αυτή την ανατολική κουβανέζικη πόλη, που είναι δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες.

Ένας ταξιδιώτης πλήρωσε 10 δολάρια για μια φωτογραφία μαζί του”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε αυτή τη φωτογραφία, ο Yoandri Hernandez Garrido, κόβει καρύδες από φοίνικα στο Baracoa, επαρχία Guantanamo, Κούβα ASSOCIATED PRESS

“Είμαι χαρούμενος που έχω 24 δάκτυλα, χάρη στα οποία μπορώ να ζήσω, γιατί δεν έχω σταθερή δουλειά”, δηλώνει ο ίδιος.

Γνωστή ως polydactyly, η κατάσταση του Hernandez είναι σχετικά συχνή, αλλά είναι σπάνιο για κάποιον άνθρωπο τα επιπλέον δάκτυλα να εφαρμόζουν τέλεια. Όποιος κοίταζε γρήγορα τα χέρια του, θα δυσκολευόταν να παρατηρήσει κάτι διαφορετικό αν δεν σταματούσε και άρχισε να τα μετράει.

Ο Ερνάντεζ δήλωσε ότι όταν ήταν μικρό αγόρι, τον επισκέφθηκε ένας διάσημος Κουβανός ορθοπεδικός, ο οποίος ήταν επίσης ένας από τους γιατρούς του Φιντέλ Κάστρο, και τόνισε ότι σε όλα του τα ταξίδια που είχε κάνει, δεν είχε δει ποτέ αντίστοιχη περίπτωση τόσο καλά διαμορφωμένης polydactyly.

“Ήταν πολύ εντυπωσιασμένος όταν είδε τα δάχτυλά μου”, δήλωσε ο Hernandez, ο οποίος είναι ο μόνος στην οικογένειά του που γεννήθηκε με επιπλέον δάκτυλα.

Σε ένα μέρος του κόσμου όπου τα φυσικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων είναι συχνά η βάση για τα ψευδώνυμά τους, ο Ερνάντεζ, δήλωσε ότι αυτή η μοναδικότητά του τον έκανε δημοφιλή. Έχει ένα 10χρονο γιο με μια γυναίκα που ζει τώρα στην Αβάνα και η σημερινή σύντροφός του περιμένει το δεύτερο παιδί του.

“Από τότε που ήμουν νέος, κατάλαβα ότι ήταν ένα προνόμιο να έχω 24 δάκτυλα. Κανένας δεν έχει κάνει ποτέ διακρίσεις εναντίον μου γι ‘αυτό». “Αντίθετα, οι άνθρωποι με θαυμάζουν και είμαι πολύ περήφανος, έχω ένα εκατομμύριο φίλους, ζω καλά».

Η ταραχή του δασκάλου

Παρ ‘όλα αυτά, περιστασιακά προκαλούσε σύγχυση μεγαλώνοντας.

“Μια μέρα όταν ήμουν στο δημοτικό σχολείο, ένας δάσκαλος με ρώτησε πόσα μας κάνει πέντε και πέντε;” «Ήμουν πολύ νέος, κάπως ντροπαλός, και δεν είπα τίποτα. Μου είπε τότε να μετρήσω πόσα δάχτυλα και του απάντησα 12»!

“Ο δάσκαλος ήταν λίγο αναστατωμένος, αλλά ήταν η αλήθεια”.

Ο Hernandez ελπίζει ότι μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα στα παιδιά με polydactyly, καθώς δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτά.

“Νομίζω ότι είναι αυτό που διέταξε ο Θεός”. “Δεν πρέπει να αισθάνονται άσχημα για τίποτα, γιατί νομίζω ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες ευλογίες της ζωής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα