Τόκιο: Στις φλόγες αεροσκάφος της Japan Airlines με εκατοντάδες επιβάτες

Διαβάζεται σε 2'
Στις φλόγες αεροσκάφος της Japan Airlines στο αεροδρόμιο του Τόκιο
Στις φλόγες αεροσκάφος της Japan Airlines στο αεροδρόμιο του Τόκιο JIJI PRESS/AFP

Φωτιά ξέσπασε σε αεροπλάνο με εκατοντάδες επιβάτες στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο. Συγκρούστηκε με αεροσκάφος που επιχειρούσε στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Ένα αεροπλάνο της Japan Airlines τυλίχθηκε στις φλόγες κατά την προσγείωσή του στον διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο την Τρίτη (2/1).

Πλάνα του ραδιοτηλεοπτικού φορέα NHK έδειχναν φλόγες να βγαίνουν από τα παράθυρα του αεροσκάφους και κάτω από αυτό, ενώ φωτιά φαίνεται να καίει στο διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης.

Και οι 379 επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα του αεροσκάφους απομακρύνθηκαν, ανέφεραν τα ιαπωνικά ΜΜΕ.

Συγκρούστηκε με αεροσκάφος που επιχειρούσε στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, το αεροπλάνο της Japan Airlines συγκρούστηκε με αεροσκάφος της ακτοφυλακής που επιχειρούσε στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές στον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου.

Από το δεύτερο αεροσκάφος, κατάφερε να απεγκλωβιστεί ένα από τα έξι άτομα που επέβαιναν, ενώ τα άλλα πέντε αγνοούνται.

Σωστικά συνεργεία διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση ΝΗΚ δείχνουν το αεροσκάφος να έχει τυλιχτεί στις φλόγες ενώ είναι καθηλωμένο στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου και επιβάτες του να απομακρύνονται από αυτό χρησιμοποιώντας την φουσκωτή τσουλήθρα εγκατάλειψης αεροσκάφους. Πυροσβέστες φαίνονται να βρίσκονται επί τόπου και να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά. Το αεροσκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς.

Εκπρόσωπος της Japan Airlines ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σιν-Τσιτόζ του Χοκάιντο στη βόρεια Ιαπωνία και η φωτιά εκδηλώθηκε όταν αυτό προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Χανέντα το απόγευμα της Τρίτης τοπική ώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα