Ιαπωνία: Γάτα έπεσε σε δεξαμενή με επικίνδυνα χημικά – Σε συναγερμό η Φουκουγιάμα

Διαβάζεται σε 2'
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου ISTOCK

Οι κάτοικοι της Φουκουγιάμα στη δυτική Ιαπωνία δέχτηκαν προειδοποίηση να μείνουν μακριά από γάτα, αφότου έπεσε σε δεξαμενή με δηλητηριώδη χημικά. Τι συνέβη με τα ίχνη της.

Συναγερμός έχει σημάνει σε πόλη της δυτικής Ιαπωνίας, όπου οι κάτοικοι έχουν δεχθεί προειδοποιήσεις για να μείνουν μακριά από γάτα, αφότου έπεσε μέσα σε δεξαμενή με δηλητηριώδη χημικά.

Η προειδοποίηση αυτή προέκυψε μετά από τις κίτρινες πατημασιές που εντόπισε εργάτης του εργοστασίου και οδηγούσαν μακριά από το δοχείο.

Στη συνέχεια, όπως σημειώνει το BBC, εξετάστηκε το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και η γάτα εντοπίστηκε να τρέχει μακριά, αφήνοντας κίτρινα ίχνη με τις πατούσες της στο πέρασμά της.

Οι αξιωματούχοι στη Φουκουγιάμα ζήτησαν από το κοινό να μείνει μακριά από το ζώο και να αναφέρει οποιαδήποτε παρατήρηση στην αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η γάτα βρέθηκε μέσα σε ένα δοχείο με εξασθενές χρώμιο, μια εξαιρετικά όξινη και καρκινογόνο χημική ουσία που έχει πορτοκαλί και καφέ χρώμα.

Μέλος του προσωπικού βρήκε τα σημάδια από τις πατούσες όταν έφτασε για δουλειά την Δευτέρα (12/3) στο εργοστάσιο Nomura Plating Fukuyama, σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Asahi.

Η περιβαλλοντική ομάδα της πόλης της Ιαπωνίας προειδοποίησε το κοινό να μην αγγίζει “μια γάτα που φαίνεται αφύσικη”, αλλά δήλωσε επίσης ότι το ζώο μπορεί να πέθανε από την επαφή της με το επικίνδυνο υλικό.

Η εταιρεία στην οποία ανήκει το εργοστάσιο δήλωσε ότι η δεξαμενή είχε καλυφθεί με ένα σεντόνι, αλλά ότι μέρος του φέρεται να είχε πέσει.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: “Το περιστατικό μάς αφύπνισε για την ανάγκη να λάβουμε μέτρα για να αποτρέψουμε μικρά ζώα, όπως γάτες, από το να τρυπώσουν μέσα, κάτι που δεν είχαμε προβλέψει ποτέ πριν“.

Το εξασθενές χρώμιο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος, αναπνευστικά προβλήματα και τύφλωση και το προσωπικό πρέπει να φοράει μάσκες και λαστιχένια γάντια όταν εργάζεται κοντά στην ουσία.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η γάτα δεν έχει εμφανιστεί πουθενά από τότε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα