Ιαπωνία: Νεκροί και τραυματίες από τον “σούπερ τυφώνα” – Εκατομμύρια εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Ιαπωνία: Νεκροί και τραυματίες από τον “σούπερ τυφώνα” – Εκατομμύρια εγκαταλείπουν τα σπίτια τους
Makoto Kondo/The Yomiuri Shimbun/AFP

Δύο νεκροί, 90 τραυματίες κι ένας αγνοούμενος από τον ισχυρό τυφώνα που πλήττει την Ιαπωνία. Σοβαρά προβλήματα σε συγκοινωνίες και επιχειρήσεις. 9 εκατ. κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλέιψουν τις εστίες τους.

Εννέα εκατομμύρια κλήθηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους καθώς η Ιαπωνία πλήττεται από έναν από τους χειρότερους τυφώνες που έχει δει ποτέ η χώρα.

Από τον τυφώνα Nanmadol δύο άνθρωπο έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 90 τραυματίστηκαν.

Ο τυφώνας έπληξε το νοτιότερο νησί της Ιαπωνίας, το Kyushu, το πρωί της Κυριακής και προβλέπεται να περάσει πάνω από το νησί Χονσού τις επόμενες ημέρες.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν το βράδυ της Κυριακής σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης ενώ σχεδόν 350.000 σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί σε μεταφορές και επιχειρήσεις ενώ η χώρα προετοιμάζεται για εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Οι ριπές ανέμου έφτασαν τα 234 χλμ/ώρα και σε ορισμένες περιοχές το ύψος της βροχής έφτασε τα 400 χιλιοστά σε 24 ώρες, αναφέρει το BBC.

Δρομολόγια τρένων, πλοίων και εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί. Πολλά καταστήματα και άλλες επιχειρήσεις έχουν κλείσει και έχουν τοποθετηθεί σάκοι άμμου για την προστασία ακινήτων.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK ανέφερε ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του βυθίστηκε και ένας άλλος πέθανε σε κατολίσθηση. Ένα άτομο αγνοείται και 87 έχουν τραυματιστεί.

Η καταιγίδα προβλέπεται να στραφεί ανατολικά και να περάσει πάνω από το κύριο νησί Χονσού της Ιαπωνίας μέχρι την Τετάρτη. Στο Τόκιο ιη ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε την αναστολή λειτουργίας του της γραμμής του μετρό Tozai.

Συναγερμός επιπέδου πέντε, ο υψηλότερος στην κλίμακα προειδοποίησης καταστροφών της Ιαπωνίας, έχει εκδοθεί για περισσότερους από 500.000 ανθρώπους στις περιοχές Kagoshima, Miyazaki, Oita, Kumamoto και Yamaguchi.

Το Nanmadol έχει χαρακτηριστεί ως “σούπερ τυφώνας” από το Κέντρο Προειδοποίησης Τυφώνων των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα