Ιαπωνία: Συνετρίβησαν δύο στρατιωτικά ελικόπτερα – Ένας νεκρός

Διαβάζεται σε 1'
Ιαπωνικό ελικόπτερο τύπου SH-60K
Ιαπωνικό ελικόπτερο τύπου SH-60K (The official website of the Japan Maritime Self-Defense Force via AP)

Τουλάχιστον ένας Ιάπωνας στρατιωτικός έχασε τη ζωή του κατά τη συντριβή δύο ελικοπτέρων του ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού. Σε εξέλιξη η έρευνα για τους αγνοούμενους.

Δύο ελικόπτερα του ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού συνετρίβησαν το Σάββατο (20/4), ανατολικά της νήσου Τορισίμα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Μινόρου Κιχάρα.

Τα ελικόπτερα τύπου SH-60K, τα οποία μετέφεραν τέσσερα μέλη πληρώματος το καθένα, συμμετείχαν σε νυχτερινή ανθυποβρυχιακή άσκηση, όταν χάθηκαν τα ίχνη τους υπό αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες.

Ο υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε σε Συνέντευξη Τύπου πως έχει εντοπιστεί ένας νεκρός, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για να εντοπιστούν οι επτά αγνοούμενοι στρατιωτικοί. Τόνισε επίσης πως θεωρεί πιθανό το σενάριο σύγκρουσης των δύο ελικοπτέρων.

Φως στα αίτια του δυστυχήματος θα ρίξουν οι δύο καταγραφείς δεδομένων πτήσης, οι οποίοι έχουν ανακτηθεί, σύμφωνα με ιαπωνικά δημοσιεύματα.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ιαπωνία, ο Ραμ Εμάνουελ, εξέφρασε μέσω ανάρτησής του την προθυμία της Ουάσινγκτον να συνδράμει στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα