Ιαπωνία: Πολέμιοι των Ολυμπιακών Αγώνων σε νέες διαδηλώσεις-"Είναι πολύ επικίνδυνο"

Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ιαπωνία
Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ιαπωνία AP

Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες της Ιαπωνίας διαφωνούν με την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων εφέτος στη χώρα τους.

Οι πολέμιοι της τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο συνεχίζουν το έργο τους, παρά την επιμονή της οργανωτικής επιτροπής για την κανονική διεξαγωγή του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη.

Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της τελευταίας διαδήλωσης κατά των Αγώνων, με τη συμμετοχή περίπου 250 ατόμων μπροστά από την έδρα της μητροπολιτικής κυβέρνησης του Τόκιο, ήταν η Ατσούκο Ναγκαγιάμα, η οποία φαινόταν τόσο θυμωμένη που έτρεμε, κρατώντας ένα πλακάτ με το μήνυμα: «Ακυρώστε τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

«Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο να προχωρήσουμε με τους Αγώνες γιατί γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές μεταλλάξεις του κορονοϊού που κυκλοφορούν ήδη στο Τόκιο», είπε εκνευρισμένη σε δηλώσεις της στο τηλεοπτικό δίκτυο της Deutsche Welle.

«Θέλω η κυβέρνηση και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο που βρισκόμαστε», πρόσθεσε.

Η 60χρονη, η οποία ζει στη Σαϊτάμα, ταξίδεψε στην πρωτεύουσα το βράδυ της Τετάρτης, προκειμένου να ενώσει τη φωνή της με τους αντιρρησίες των Αγώνων.

Η διαμαρτυρία, μάλιστα, διεξήχθη ακριβώς ένα μήνα πριν από την τελετή έναρξης στο νέο Εθνικό Στάδιο.

Οι διαδηλωτές συναντήθηκαν στην περιοχή Σιντζούκου του Τόκιο πριν βαδίσουν σε μια πλατεία κοντά στον πολυσύχναστο σταθμό της πόλης, πάντα υπό τη συνοδεία των αστυνομικών.

Οι διαμαρτυρόμενοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% των πολιτών της Ιαπωνίας που λένε ότι δεν συμφωνούν με τους Αγώνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης δημοσκόπησης, ποσοστό που είναι μικρότερο από το 84% που είχε καταγραφεί στα τέλη Μαΐου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιαπωνία, Ολυμπιακοί Αγώνες
SHARE:

24Media Network