Ιαπωνία: Στους 49 οι νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές

Στους 49 οι νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Ιαπωνία
Στους 49 οι νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Ιαπωνία AP

Στους 48 ο αριθμός των αγνοούμενων ενώ περισσότεροι από 1,6 εκατ. άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σε τουλάχιστον 49 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών, τέσσερις άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και 48 είναι οι αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που πλήττουν τη δυτική και την κεντρική Ιαπωνία, μετέδωσε το Σάββατο το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK, ενώ περισσότεροι από 1,6 εκατομμύριο άλλοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποιήσεις για έκτακτα καιρικά φαινόμενα σε τέσσερις νομαρχίες στο δυτικό τμήμα του νησιού Χονσού, καλώντας τον πληθυσμό σε επιφυλακή για κατολισθήσεις, πλημμύρες ποταμών και ισχυρούς ανέμους εξαιτίας των «ιστορικών», όπως τις χαρακτήρισε, βροχοπτώσεων.

Η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε πως στη Μοτογιάμα, μια πόλη στο νησί Σικόκου, 583 χιλιοστά βροχής έπεσαν μέσα σε 24 ώρες από το πρωί της Παρασκευής μέχρι το πρωί του Σαββάτου.

Η υπηρεσία ανακοίνωσε επίσης πως υπάρχει κίνδυνος να συνεχισθούν οι σφοδρές βροχοπτώσεις και την Κυριακή.

Όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές, περίπου 48.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες και στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί για να απαντήσουν σε εκκλήσεις για βοήθεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: κακοκαιρία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ιαπωνία: Φονικές καταιγίδες με 27 νεκρούς και δεκάδες αγνοούμενους

ADVERTISING

SHARE: