Ιαπωνία: Βρέθηκαν υπολείμματα αρουραίου σε ένα από τα πιο δημοφιλή ψωμιά

Διαβάζεται σε 2'
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου iStock

Χιλιάδες πακέτα κλήθηκε να ανακαλέσει μια από τις πιο γνωστές μάρκες ψωμιού στην Ιαπωνία, καθώς εντοπίστηκαν υπολείμματα αρουραίου στα προϊόντα.

Μια από τις πιο γνωστές μάρκες ψωμιού στην Ιαπωνία ανακαλεί χιλιάδες πακέτα και προσφέρει επιστροφή χρημάτων μετά τον εντοπισμό υπολειμμάτων αρουραίου στα προϊόντα της.

Περίπου 104.000 συσκευασίες λευκού ψωμιού σε φέτες που παρασκευάζονται από την Pasco Shikishima Corporation έχουν αποσυρθεί από τα ράφια. Τμήματα του μαύρου αρουραίου είχαν ανακαλυφθεί σε τουλάχιστον δύο πακέτα.

Το ψωμί Pasco είναι βασικό συστατικό σε πολλά ιαπωνικά νοικοκυριά και πανταχού παρούσα σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα ψιλικών σε όλη τη χώρα.

Μέχρι στιγμής, όπως γράφει το BBC, δεν έχουν υπάρξει αναφορές ότι κάποιος αρρώστησε εξαιτίας αυτού, ανέφερε η Pasco σε ανακοίνωσή της νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε στους πελάτες μας, τους επιχειρηματικούς μας εταίρους και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη», ανέφερε.

Το ψωμί παρήχθη σε εργοστάσιο στο Τόκιο, η γραμμή συναρμολόγησης του οποίου έχει ανασταλεί.

Η Pasco δεν ανέφερε πώς τα υπολείμματα του αρουραίου κατέληξαν στα προϊόντα της, αλλά δεσμεύτηκε ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ενισχύσουμε τους ποιοτικούς μας ελέγχους ώστε να μην ξανασυμβεί ποτέ αυτό».

Η εταιρεία δημοσίευσε έκτοτε στον ιστότοπό της μια φόρμα για τους πελάτες που επλήγησαν ώστε να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση επιστροφής χρημάτων.

Τα προϊόντα της εξάγονται επίσης στις ΗΠΑ, την Κίνα, την Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη, μεταξύ άλλων χωρών.

Οι ανακλήσεις τροφίμων είναι σπάνιες στην Ιαπωνία, μια χώρα με φημισμένα υψηλά πρότυπα υγιεινής. Ωστόσο, πρόσφατα υπήρξαν αρκετές απειλές για την υγεία που αφορούσαν τρόφιμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα