Ηχηρή σιωπή Φάουτσι για τη "βόλτα Τραμπ"

Ο δρ Φάουτσι ενημερώνει τους πολίτες υπό το βλέμμα του Ντόναλντ Τραμπ
Ο δρ Φάουτσι ενημερώνει τους πολίτες υπό το βλέμμα του Ντόναλντ Τραμπ AP

Η κίνηση του Τραμπ προκάλεσε σφοδρές επικρίσεις καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ έθεσε σε κίνδυνο τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας

O Dr. Anthony Fauci, διευθυντής του "Εθνικού Ινστιτούτου αλλεργίας και λοιμωδών νοσημάτων των ΗΠΑ" και επικεφαλής των λοιμοξιολόγων για τον COVID-19 στη χώρα του, ερωτήθηκε για την επίμαχη "βόλτα" του Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν έχει ουδεμία ανάμειξη στη θεραπεία του.

Ερωτηθείς σχετικά ο δρ. Φάουτσι, προτίμησε να λάβει αποστάσεις από την κίνηση Τραμπ.

"Δεν θέλω πραγματικά να το σχολιάσω" είπε χαρακτηριστικά στο CNN, με πολλούς να ερμηνεύουν τη στάση αυτή ως διαφωνία με την απόφαση του αμερικανού προέδρου. "Θέλω να πω πως οι συνάδελφοί μου, μεταξύ τους και ο Sean Conley, είναι πολύ καλοί επιστήμονες και τους εμπιστεύομαι στο ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα λάβει από αυτούς την καλύτερη θεραπεία που μπορεί κανείς να λάβει στο Walter Reed", πρόσθεσε ο καθηγητής.

Επεσήμανε πως η περίοδος κατά την οποία κάποιος είναι σε θέση να εξαπλώσει τον κορονοϊό έως ότου εμφανίσει συμπτώματα διαφέρει από άτομο σε άτομο και η γενική οδηγία είναι ότι είναι ασφαλές για ένα άτομο να τεθεί σε αυτοαπομόνωση για 10 ημέρες μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων.

Σημειώνεται πως ο Φάουτσι έχει εκφράσει αρκετές φορές τη διαφωνία του με αποφάσεις του Τραμπ, ενώ την περασμένη εβδομάδα έκρουσε καμπανάκι κινδύνου ότι οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται σε καλό δρόμο, καθώς τα κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό αυξάνονται σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

"Υπάρχουν πολιτείες όπου καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων και ακόμη και των εισαγωγών στα νοσοκομεία", δήλωσε ο Φάουτσι, τοποθετούμενος στην εκπομπή Good Morning America του τηλεοπτικού δικτύου ABC. "Κι ελπίζω να μη συμβεί, αλλά μπορεί να αρχίσουμε να βλέπουμε αύξηση των θανάτων" πρόσθεσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, Κορονοϊός, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network