Ηγετικά στελέχη του ISIS σκοτώθηκαν σε επιδρομή του ρωσικού στρατού στην Συρία

Russian soldiers stand next to an aid convoy in Aleppo, Syria, Sunday, Dec. 4, 2016. The Syrian army on Sunday ordered rebels in Aleppo to leave the city or face "inevitable death," as a series of airstrikes on an opposition-held town elsewhere in the country killed over 20 people, including three children. (AP Photo/Hassan Ammar)
Russian soldiers stand next to an aid convoy in Aleppo, Syria, Sunday, Dec. 4, 2016. The Syrian army on Sunday ordered rebels in Aleppo to leave the city or face "inevitable death," as a series of airstrikes on an opposition-held town elsewhere in the country killed over 20 people, including three children. (AP Photo/Hassan Ammar) AP

Ένας από τους οργανωτές των επιθέσεων στο Παρίσι, ανάμεσα στους νεκρούς

Πολλά ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε ότι σκότωσε ο ρωσικός στρατός σε καταφύγιο στα περίχωρα της Ντέιρ αλ Ζορ στη Συρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο "εμίρης" της Ντέιρ αλ Ζορ και ο χαρακτηριζόμενος ως "υπουργός Πολέμου" των τζιχαντιστών, πρώην διοικητής των ειδικών δυνάμεων του Τατζικιστάν.

"Έπειτα από ένα στοχευμένο πλήγμα στα περίχωρα της Ντέιρ αλ Ζορ καταστράφηκαν ένα κέντρο διοίκησης και ένα κέντρο πληροφοριών, ενώ περίπου 40 μαχητές του ΙΚ σκοτώθηκαν", αναφέρει η ανακοίνωσή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στο Facebook, διευκρινίζοντας ότι η επιδρομή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

"Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, τέσσερα σημαντικά ηγετικά στελέχη είναι μεταξύ των νεκρών μαχητών, ανάμεσά τους και ο εμίρης της Ντέιρ αλ Ζορ, Αμπού Μοχάμεντ αλ Σεμάλι", προσθέτει η ανακοίνωση και συνεχίζει: "Υπάρχουν πληροφορίες ότι “ο υπουργός Πολέμου” του ΙΚ, ο Γκουλμουρόντ Χαλίμοφ, ήταν παρών σε αυτή τη συνάντηση και τραυματίστηκε θανάσιμα".

Ο συνταγματάρχης Χαλίμοφ, πρώην διοικητής των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας του Τατζικιστάν, είχε εξαφανιστεί τον Απρίλιο του 2015 και έναν μήνα μετά, δήλωσε ότι εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Από το 2003 ως το 2014 είχε παρακολουθήσει πέντε στάδια εκπαίδευσης στις ΗΠΑ και το Τατζικιστάν, με την Ουάσινγκτον να προσφέρει τρία εκατ. δολάρια για τη σύλληψή του.

Το Αμπού Μοχάμεντ αλ Σεμάλι είναι το "όνομα πολέμου" του Τάρεκ αλ Τζάρμπα, Σαουδάραβα τζιχαντιστή, οποίος βοηθούσε ξένους μαχητές να περάσουν στη Συρία, ενώ, όπως αναφέρει το RT,  ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών τον κατέδειξαν ως έναν από τους οργανωτές των πολύνεκρων επιθέσεων στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015. Οι ΗΠΑ προσέφεραν πέντε εκατομμύρια δολάρια για κάθε πληροφορία που θα οδηγούσε στη σύλληψή του.

Ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη του ρωσικού σημείωσε μια σημαντική νίκη την Τρίτη, σπάζοντας την πολιορκία του ISIS, σε έναν από τους δύο κυβερνητικούς θύλακες της Ντέιρ αλ Ζορ.

Η επαρχία αυτή της Συρίας είναι η τελευταία που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών και η απώλειά της θα σημάνει το τέλος της παρουσίας του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα, τρία χρόνια μετά την προέλασή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία
SHARE:

24Media Network