Ινδία: Χωρίς άδεια το νοσοκομείο όπου 7 βρέφη σκοτώθηκαν από πυρκαγιά

Διαβάζεται σε 2'
Ινδία: Χωρίς άδεια το νοσοκομείο όπου 7 βρέφη σκοτώθηκαν από πυρκαγιά
PRINTSCREEN YOUTUBE The Indian Express

Αποκαλυπτικές οι εξελίξεις γύρω από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο Παίδων στην Ινδία, όπου και σκοτώθηκαν 7 βρέφη.

Τουλάχιστον 7 ήταν τα βρέφη που σκοτώθηκαν από πυρκαγιά η οποία ξέσπασε σε νοσοκομείο Παίδων στο Δελχί στην Ινδία.

Κι ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος, η ινδική αστυνομία αποκάλυψε ότι το εν λόγω νοσοκομείο λειτουργούσε χωρίς έγκυρη άδεια.

Επιπλέον, όπως μεταδίδει το BBC, διαπιστώθηκε ότι το νοσοκομείο δεν διέθετε επίσης πυροσβεστήρες ή έξοδο κινδύνου.

Λίγες ώρες μετά το τραγικό περιστατικό, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του νοσοκομείου και ο εφημερεύον ιατρός.

Η τραγωδία σημειώθηκε μόλις λίγες ώρες μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αίθουσα τυχερών παιχνιδιών στην πόλη Ρατζκότ του κρατιδίου Γκουτζαράτ, σκοτώνοντας 27 ανθρώπους.

Οι πυρκαγιές ξεσπούν συχνά σε οικιστικά και εμπορικά κτίρια στην Ινδία λόγω της χαλαρής εφαρμογής των κανόνων ασφαλείας.

Η τραγωδία του Σαββάτου, όπου η πυρκαγιά κατέκαψε το νοσοκομείο στη συνοικία Vivek Vihar του Δελχί, έχει τρομοκρατήσει και εξοργίσει τον κόσμο.

Ο αστυνομικός διευθυντής Shahdara Surendra Chaudhary δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ANI ότι το NOC (No Objection Certificate) του νοσοκομείου είχε λήξει στις 31 Μαρτίου. Το NOC πυρκαγιάς – το οποίο πιστοποιεί ότι ένα κτίριο πληροί τα πρότυπα πυρασφάλειας – απαιτείται για τα κτίρια νοσοκομείων που έχουν ύψος άνω των 15 μέτρων (49 πόδια).

Ο κ. Chaudhary πρόσθεσε ότι το νοσοκομείο είχε άδεια μόνο για πέντε κρεβάτια, αλλά είχε εγκαταστήσει 10. Τη στιγμή της πυρκαγιάς, 12 νεογέννητα μωρά βρίσκονταν στο νοσοκομείο. Πέντε από αυτά νοσηλεύονται τώρα σε άλλο νοσοκομείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα