Ινδονησία: Απαγόρευση της ομοφυλοφιλίας και στρατόπεδα “αποκατάστασης”

Ινδονησία: Απαγόρευση της ομοφυλοφιλίας και στρατόπεδα “αποκατάστασης”
ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστές στην Ινδονησία AP

Οι αρχές στην Ινδονησία θα μπορούν να στέλνουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα της χώρας σε “στρατόπεδα αποκατάστασης”, σύμφωνα με νομοσχέδιο που διέρρευσε.

Νομοσχέδιο που απαγορεύει την ομοφυλοφιλία, την παρένθετη μητρότητα και το σαδομαζοχιστικό σεξ στην Ινδονησία διέρρευσε στο διαδίκτυο. Το εν λόγω νομοσχέδιο σχετίζει την ομοφυλοφιλία και τον σαδομαζοχισμό και την αιμομιξία, ενώ την ίδια στιγμή κάνει λόγο και για “σεξουαλικές αποκλίσεις”.

Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας, κάθε άνθρωπος που εμπλέκεται σε αυτές τις δραστηριότητες, πρέπει να εισαχθεί σε ένα κυβερνητικό στρατόπεδο αποκατάστασης για «θεραπεία». Μάλιστα, οι αρχές θα έχουν το δικαίωμα να απομακρύνουν τον “ασθενή” από την οικογένειά του, προσωρινά ή και για πάντα, όπως γράφει το Reuters.

Μέχρι σήμερα, η ομοφυλοφιλία είναι νόμιμη στην Ινδονησία. Όμως, η κοινωνία παραμένει αρνητική και στενόμυαλη απέναντι στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Η Ινδονησία, η πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα του κόσμου, τείνει προς τον συντηρητισμό, συμπεριλαμβανομένης της αυξανόμενης κρατικής βίας εναντίον της λεσβιακής, ομοφυλοφιλικής, αμφιφυλόφιλης κοινότητας.

Ο ισλαμικός νόμος τιμωρεί το γκέι σεξ με μαστίγωμα. Επιπλέον, η αστυνομία της χώρας χρησιμοποιεί τους νόμους περί πορνογραφίας εις βάρος των γκέι ατόμων για να τα συλλαμβάνει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα