Ινδονησία: Βρέθηκε και το δεύτερο "μαύρο κουτί" του Boeing 737 της Lion Air

Στιγμιότυπο από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε μετά από τη συντριβή του Boeing 737 ΜΑΧ 8 της Lion Air.
Στιγμιότυπο από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε μετά από τη συντριβή του Boeing 737 ΜΑΧ 8 της Lion Air. AP

Βρέθηκε ο αποτυπωτής συνομιλιών πιλοτηρίου του Boeing 737 ΜΑΧ 8 που συνετρίβη στη Θάλασσα της Ιάβας τον Οκτώβριο. Το πρώτο "μαύρο κουτί" ανακτήθηκε τρεις ημέρες μετά τη συντριβή.

Οι αρχές της Ινδονησίας βρήκαν τον αποτυπωτή συνομιλιών πιλοτηρίου του επιβατικού αεροσκάφους της εταιρείας Lion Air που συνετρίβη στη θάλασσα της Ιάβας στα τέλη Οκτωβρίου, δήλωσε αξιωματούχος σήμερα.

«Βρέθηκε, αλλά δεν έχουμε λάβει πληροφορίες για την ακριβή του τοποθεσία ακόμη», επιβεβαίωσε με SMS στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Χάριο Σατμίκο, ο υποδιευθυντής της ινδονησιακής Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας Μεταφορών (KNKT).

Ο αποτυπωτής συνομιλιών πιλοτηρίου είναι ένα από τα δύο «μαύρα κουτιά» των αεροσκαφών, που χαρακτηρίζονται κρίσιμα για την εξακρίβωση των αιτίων κάθε αεροπορικού δυστυχήματος.

ADVERTISING

Η συντριβή του αεροσκάφους της Λάιον, ενός Boeing 737 MAX 8, ήταν η πρώτη αεροσκάφους του τύπου και η πιο πολύνεκρη του 2018, αφού έχασαν τη ζωή τους και οι 189 επιβαίνοντες σ' αυτό.

Η επαφή με το πλήρωμα του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση JT610 χάθηκε 13 λεπτά μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα Τζακάρτα με προορισμό την πόλη Πανγκάλ Πινάν.

Το πρώτο «μαύρο κουτί», ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης, ανακτήθηκε τρεις ημέρες μετά τη συντριβή.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συντριβή Boeing της Lion Air: Πιθανή αιτία ένα άγνωστο στους πιλότους λογισμικό πτήσης

Πόρισμα - ράπισμα για την τραγωδία: Ακατάλληλο για πτήση το μοιραίο boeing της Lion Air

SHARE:

24Media Network