ΗΠΑ: Αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας συνετρίβη στη Βόρεια Θάλασσα

Μαχητικό αεροσκάφος F-15
Μαχητικό αεροσκάφος F-15 SHUTTERSTOCK

Μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-15 συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας στη Βόρεια Θάλασσα. Ο πιλότος αγνοείται ενώ τα αίτια της συντριβής παραμένουν άγνωστα.

Μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-15 της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας (15/06) στη Βόρεια Θάλασσα ανοιχτά του Γιόρκσιρ της Αγγλίας κατά τη διάρκεια μιας «εκπαιδευτικής αποστολής ρουτίνας» με έναν πιλότο επί του αεροσκάφους, η τύχη του οποίου παραμένει άγνωστη, ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Ο πιλότος, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός επιβαίνων του μαχητικού, αναζητείται από τη βρετανική ακτοφυλακή. Η άτρακτος του αεροσκάφους εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας και οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του πιλότου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής ΠΑ.

Το αεροσκάφος υπέστη βλάβη και συνετρίβη στις 9:40 τοπική ώρα (11:40 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό.

«Τη στιγμή του ατυχήματος, το αεροσκάφος βρισκόταν σε εκπαιδευτική αποστολή ρουτίνας με έναν πιλότο επί του αεροσκάφους» τόνισε η αρχική ανακοίνωση.

«Η αιτία της συντριβής, καθώς και η κατάσταση του πιλότου, παραμένουν άγνωστες σε αυτό το στάδιο».

Το μαχητικό, ένα F-15C Eagle, της 48ης Πτέρυγας Μαχητικών, βρισκόταν στη βρετανική βάση στο Λέικνχελθ στο Σάφολκ στην ανατολική Αγγλία, τη μεγαλύτερη βάση της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Βρετανία.

Τον Οκτώβριο του 2015, ένα F-18 της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας από την ίδια αεροπορική βάση συνετρίβη σε μια κοντινή αγροτική περιοχή, με αποτέλεσμα τον θάνατο του πιλότου.

Ένα χρόνο νωρίτερα, ένα F-15 είχε συντριβεί σε ένα αγρό στην ανατολική Αγγλία, χωρίς θύματα.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία
SHARE: