ΗΠΑ: Αφέθηκε ελεύθερη η 10χρονη παράνομη μετανάστρια με εγκεφαλική παράλυση

A group of people are detained by Border Patrol agents on horseback after crossing the border illegally from Tijuana, Mexico, near prototypes for a border wall, right, are being constructed Thursday, Oct. 19, 2017, in San Diego. Companies are nearing an Oct. 26 deadline to finish building eight prototypes of President Donald Trump's proposed border wall with Mexico. (AP Photo/Gregory Bull)
A group of people are detained by Border Patrol agents on horseback after crossing the border illegally from Tijuana, Mexico, near prototypes for a border wall, right, are being constructed Thursday, Oct. 19, 2017, in San Diego. Companies are nearing an Oct. 26 deadline to finish building eight prototypes of President Donald Trump's proposed border wall with Mexico. (AP Photo/Gregory Bull) AP

Το μικρό παιδί είχε συλληφθεί σε νοσοκομείο, αμέσως μετά από επέμβαση και είχε μεταφερθεί σε κέντρο κράτησης

Ένα κοριτσάκι χωρίς άδεια παραμονής που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και είχε συλληφθεί από τις αμερικανικές υπηρεσίες μετανάστευσης έπειτα από μια επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί - γεγονός που προκάλεσε έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις — αφέθηκε ελεύθερο την Παρασκευή, γνωστοποίησε μια οργάνωση η οποία το υπερασπίζεται.

Η Ρόσα Μαρία Ερνάντες αφέθηκε ελεύθερη τρεις ημέρες αφού η Αμερικανική Ένωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες (ACLU), μια από τις σημαντικότερες οργανώσεις για την υπεράσπιση των αστικών και πολιτικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ, υπέβαλε μηνύσεις εναντίον των αρχών.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που μπόρεσε να επιστρέψει στο σπίτι της», ανέφερε ένας δικηγόρος της ACLU, ο Μάικλ Ταν, σε μια ανακοίνωση που έδωσε η οργάνωση στη δημοσιότητα.

«Όμως παρά την ανακούφισή μας, η απόφαση της συνοριοφυλακής να στοχοθετήσει ένα κοριτσάκι που βρισκόταν σε ένα νοσοκομείο παίδων παραμένει εξωφρενική. Κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να υφίσταται αυτού του είδους το τραύμα και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί», πρόσθεσε.

Η Ρόσα, που είχε φθάσει στις ΗΠΑ σε ηλικία τριών μηνών με τους γονείς της, 10 ετών σήμερα, διακομιζόταν την προηγούμενη εβδομάδα με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο του Τέξας προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, όταν άνδρες της υπηρεσίας μετανάστευσης έκαναν έλεγχο στο όχημα.

Κατόπιν ακολούθησαν το κορίτσι στο νοσοκομείο και αφού ολοκληρώθηκε η επέμβαση περίμεναν το πράσινο φως των γιατρών και να μπορεί να μεταφερθεί για να τη συλλάβουν. Τη μετέφεραν σε κέντρο κράτησης για ασυνόδευτα παιδιά μετανάστες, ανέφερε η ACLU.

Η υπηρεσία φύλαξης των συνόρων ανέφερε ότι δεν είχε άλλη επιλογή παρά να συλλάβει το κορίτσι και να το μεταφέρει στο κέντρο κράτησης διότι δεν είχε χαρτιά και δεν συνοδευόταν από έναν νόμιμο κηδεμόνα.

Ένας συγγενής του κοριτσιού, Αμερικανός πολίτης, συνόδευε το κορίτσι στο νοσοκομείο, όχι οι γονείς της, επειδή ούτε εκείνοι διαθέτουν άδειες νόμιμης παραμονής και φοβούνταν ότι θα συλληφθούν. Το ζευγάρι είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ όταν η Ρόσα ήταν βρέφος, προκειμένου να μπορέσει να της προσφερθεί καλύτερη ιατρική φροντίδα. Η μητέρα της βρίσκεται συνήθως μαζί της 24 ώρες το 24ωρο, σύμφωνα με την ACLU.

(Φωτό:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΗΠΑ: Συνέλαβαν 10χρονη με εγκεφαλική παράλυση ως παράνομη μετανάστρια αμέσως μετά από επέμβαση

SHARE:

24Media Network