ΗΠΑ: Άγρια επεισόδια στο Πόρτλαντ τρεις μήνες μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ

ΗΠΑ: Άγρια επεισόδια στο Πόρτλαντ τρεις μήνες μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ
Διαδηλωση στο Πορτλαντ. Φωτό αρχείου. AP

Η αστυνομία κήρυξε κατάσταση ταραχών στο Πόρτλαντ, όπου διαδηλωτές άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και επιτέθηκαν σε κυβερνητικό κτίριο.

Διαδηλωτές άναψαν φωτιές, πέταξαν πέτρες και έσπασαν τζάμια σε κυβερνητικά γραφεία κομητείας στην αμερικανική πόλη Πόρτλαντ με αποτέλεσμα η αστυνομία να κηρύξει κατάσταση ταραχών, έπειτα από εβδομάδες κυρίως ειρηνικών αντιρατσιστικών διαδηλώσεων.

Οι διαδηλωτές, ορισμένοι φορώντας μάσκες αερίου και κουβαλώντας ασπίδες, άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και έκαναν χρήση αναπτήρων προκειμένου να προκαλέσουν φωτιά μέσα στο Κτίριο Μαλτνόμα (Multnomah Building) που ήταν αρκετά μεγάλη για να προκαλέσει την ενεργοποίηση του συστήματος πυρόσβεσης, ανέφερε η αστυνομία, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Διαδηλώσεις του κινήματος Black Lives Matter πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τον θάνατο στις 25 Μαΐου του Τζορτζ Φλόιντ.

Η αστυνομία δήλωσε σήμερα ότι ένας αξιωματικός τραυματίστηκε ελαφρά και ότι έγιναν δύο προσαγωγές, η μία με τις κατηγορίες της εξέγερσης, της παράνομης χρήσης όπλων και της επίθεσης σε αξιωματικό δημόσιας ασφάλειας, η άλλη με κατηγορίες για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διακινδύνευση ζωής.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο πάρκο της πόλης, Colonel Summers Park, αργά χθες, Τρίτη, προτού πορευθούν μέσα από τους δρόμους του νοτιοανατολικού Πόρτλαντ καταλήγοντας στο Multnomah Building, ανέφερε η αστυνομία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα