ΗΠΑ: Άνδρας ακινητοποιεί αστυνομικό με κεφαλοκλείδωμα

ΗΠΑ: Άνδρας ακινητοποιεί αστυνομικό με κεφαλοκλείδωμα

Απίστευτο περιστατικό στις ΗΠΑ, με άνδρα να κάνει κεφαλοκλείδωμα σε αστυνομικό, την ώρα που ο δεύτερος προσπαθούσε να συλλάβει έναν ύποπτο.

Ένα ζευγάρι αστυνομικών προσπάθησε να διαλύσει το πλήθος που συγκεντρώθηκε μία ζεστή νύχτα του Ιουλίου σε περιοχή του Μπρονξ.

Αλλά όπως δείχνει και το βίντεο, σε μια στιγμή οι δύο αξιωματικοί βρέθηκαν περιτριγυρισμένοι από θυμωμένους παρευρισκόμενους.

Σύμφωνα με τη nypost.com, καθώς το πλήθος αυξανόταν, οι δύο αστυνομικοί προσπαθούσαν συλλάβουν έναν ύποπτο και να τον βάλουν μέσα στο περιπολικό. Τότε ένας άνδρας που βρισκόταν στο σημείο, επιτέθηκε σε έναν από τους δύο αστυνομικούς, ρίχνοντάς τον, στο έδαφος με κεφαλοκλείδωμα.

”Φάτον!”, φώναζε ένας άγνωστος άντρας που μαγνητοσκοπούσε την ”μάχη”, την ώρα που ο ύποπτος τυλίγει με το δεξί του χέρι τον λαιμό του αστυνομικού. Η επικίνδυνη διένεξη διαρκεί περίπου τέσσερα δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια, ο αστυνομικός πέφτει στο έδαφος. Σε αυτό το σημείο, ο ύποπτος αφήνει τον αστυνομικό και τρέχει.

Το βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας το Σάββατο, όταν δημοσιεύτηκε σε tweet από τους Sergeants Benevolent Association.

Το σωματείο χρησιμοποίησε το βίντεο για να εκτοξεύσει την οργή, για ένα νομοσχέδιο του Δημοτικού Συμβουλίου που περιμένει την υπογραφή του Δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάσιο που θα το καταστήσει παράνομο αδίκημα για τους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε κίνηση που περιορίζει τη ροή αέρα ενός υπόπτου συμπιέζοντας το λαιμό.

Το να κάτσεις, να γονατίσεις ή να σταθείς στο στήθος ενός ύποπτου ή στην πλάτη με τρόπο που να συμπιέζει την αναπνοή του θα αντιμετωπίζεται ως ποινή που μπορεί να φτάνει και το ένα έτος φυλάκισης.

Ο αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο εκείνο το βράδυ υπέστη τραυματισμό στο κεφάλι που απαιτούσε ράμματα, ανέφεραν πηγές.

Το NYPD, αναφέρει η εφημερίδα ξέρει ποιος είναι ο “headlocker”. Είναι γνωστό μέλος συμμορίας με βαρύ ποινικό μητρώο.

Έχει συλληφθεί 11 φορές για κατηγορίες, όπως επίθεση συμμοριών, εγκληματική κατοχή όπλου και ληστεία, μεταξύ άλλων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα