ΗΠΑ: Αντίθετος στην υποχρηματοδότηση της αστυνομίας ο Τζο Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν
Ο Τζο Μπάιντεν AP

Η υποχρηματοδότηση της αστυνομίας αποτελεί ένα από τα κύρια αιτήματα των διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ.

Ο Τζο Μπάιντεν, υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, είναι αντίθετος “στη μείωση της χρηματοδότησης της αστυνομίας,” όπως δήλωσε τη Δευτέρα οι υπεύθυνοι της προεκλογικής του εκστρατείας, με τον ίδιο να αρνείται να αποδεχτεί ένα κύριο σύνθημα των διαδηλώσεων, που υποστηρίζεται από τους προοδευτικούς ακτιβιστές και τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται κατά της αστυνομικής βίας.

Οι αυξανόμενες φωνές για τη διάλυση και των επανασχεδιασμό των αστυνομικών τμημάτων πιέζουν τόσο τον Μπάιντεν, όσο και άλλους ηγέτες των Δημοκρατικών, οι οποίοι είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων στην αστυνόμευση.

ADVERTISING

Ωστόσο είναι επιφυλακτικοί για το ενδεχόμενο να υιοθετήσουν ένα βαρύ προεκλογικό σύνθημα, για το οποίο αρκετοί Δημοκρατικοί φοβούνται πως μπορεί να αποτελέσει ένα διχαστικό προεκλογικό ζήτημα.

Από την άλλη μεριά, τόσο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όσο και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στο σύνθημα για την “υποχρηματοδότηση της αστυνομίας” αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι Δημοκρατικοί έχουν υποκύψει στους εξτρεμιστές, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια.

Το σύνθημα χρησιμοποιείται από τους ακτιβιστές που προτείνουν την κατάργηση ή τη μείωση της χρηματοδότησης των αστυνομικών τμημάτων, που συχνά αποτελεί τη μεγαλύτερη δαπάνη για τους δήμους, ώστε τα κονδύλια να διατεθούν στην εκπαίδευση, στην κοινωνική πρόνοια, στις ανάγκες στέγασης, αλλά και για την κάλυψη άλλων αναγκών των τοπικών κοινοτήτων.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τζορτζ Φλόιντ
SHARE:

24Media Network