ΗΠΑ: Αυξάνουν τις επιθέσεις κατά των τρανς οι Ρεπουμπλικάνοι – “Άντρας που ντύνεται σαν κορίτσι”

ΗΠΑ: Αυξάνουν τις επιθέσεις κατά των τρανς οι Ρεπουμπλικάνοι – “Άντρας που ντύνεται σαν κορίτσι”
Ντίλαν Μαλβέινι ap

Επιθέσεις κατά τρανς βουλευτριών από τους Ρεπουμπλικάνους εν όψει εκλογών, την ίδια ώρα που θεσμοθετούν αποκλεισμούς στην περίθαλψη σε άτομα μετά από επέμβαση διόρθωσης φύλου.

Κλιμακώνουν τις πολιτικές τους επιθέσεις κατά των τρανς ατόμων οι Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ, συνεχίζοντας τον “πολιτισμικό πόλεμο” που έχουν εξαπολύσει κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Εκστρατεία με ρητορική μίσους κατά των τρανς πραγματοποιούν από πέρσι διάφοροι υποψήφιοι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ωστόσο οι επιθέσεις αυτές φαίνεται να έχουν πολλαπλασιαστεί φέτος.

Οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να μετατρέψουν την αμφισβήτηση των δικαιωμάτων των τρανς σε κεντρικό σημείο της προεκλογικής τους ατζέντας, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την πολιτική τους δύναμη στις Πολιτείες όπου διαθέτουν μεγάλες πλειοψηφίες.

Στο Νιου Χάμσαϊρ, κατά τη διάρκεια ενός δημοτικού συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα, η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη και υποψήφια των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2024 Νίκι Χέιλι χλεύασε και υπήρξε κακοποιητική κατά της Ντίλαν Μαλβέινι, μιας τρανς γυναίκα που δέχτηκε επίθεση μίσους αφότου δημοσίευσε βίντεο για την προώθηση της Bud Light, της Olay και της Nike, σύμφωνα με το CNN. Η Χέιλι αναφέρθηκε στην Μαλβέινι ως “έναν άντρα που ντύνεται σαν κορίτσι και κοροϊδεύει τις γυναίκες”.

Την επόμενη ημέρα, στην ίδια πολιτεία, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στις χειρουργικές επεμβάσεις διόρθωσης φύλου για ανηλίκους ως “σεξουαλικό ακρωτηριασμό παιδιών” και δήλωσε ότι θα επιδιώξει να καταστήσει παράνομες τις επεμβάσεις αυτές αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Επιτροπή πολιτικής δράσης (super PAC) που υποστηρίζει την πιθανή υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις για το 2024, δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο που χλεύαζε την Disney, χρησιμοποιώντας αποσπάσματα εργαζομένων που μιλούσαν για το έργο τους να διασφαλίσουν την εκπροσώπηση των ΛΟΑΤΚΙ χαρακτήρων σε όλα τα μέσα ενημέρωσης του κολοσσού στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Επιθέσεις σε τρανς βουλεύτριες

Οι επιθέσεις από τους υποψήφιους για την προεδρία ήρθαν καθώς οι τρανς ή nonbinary βουλεύτριες στοχοποιήθηκαν στα πολιτειακά σώματα της Μοντάνα και της Οκλαχόμα – με τις πλειοψηφίες εκεί να προωθούν μια σειρά από νομοσχέδια που οι αντίπαλοί τους περιέγραψαν ως επιβλαβή για τα τρανς άτομα.

“Δημιουργείται ένα τρομακτικό περιβάλλον για τα τρανς άτομα και για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα εν γένει”, δήλωσε η Έριν Ριντ, μια τρανς ερευνήτρια και νομικός που παρακολουθεί νομοσχέδια κατά των ΛΟΑΤΚΙ στα πολιτειακά νομοθετικά σώματα και δήλωσε ότι παρακολουθεί 515 νομοσχέδια κατά των τρανς φέτος.

“Πολλά νεαρά τρανς άτομα ανησυχούν ότι θα τους αφαιρεθεί η φαρμακευτική αγωγή”, είπε αναφερόμενη στη νομοθεσία που παρέχει ασφαλιστική κάλυψη υγείας για επεμβάσεις διόρθωσης φύλου.

Οι πρόσφατες πιέσεις των Πολιτειών των Ρεπουμπλικάνων για τον περιορισμό των δικαιωμάτων των τρανς ατόμων ξεκίνησαν με προσπάθειες απαγόρευσης των τρανς κοριτσιών από τα αθλήματα κοριτσιών και επεκτάθηκαν τα τελευταία χρόνια σε προσπάθειες περιορισμού των drag shows, απαγόρευσης της περίθαλψης για τη διόρθωση φύλου σε ανηλίκους, περιορισμού του τι μπορούν να συζητούν οι εκπαιδευτικοί και απαγόρευσης ορισμένων βιβλίων από τις σχολικές βιβλιοθήκες.

“Επιτίθενται στις μορφές τέχνης μας, στην ιστορία μας, στα βιβλία μας – απαγορεύουν τα βιβλία μας με εμάς μέσα σε αυτά”, δήλωσε η Ριντ. “Φαίνεται όντως ότι προσπαθούν να μας εξαφανίσουν”.

Στη Μοντάνα, η Δημοκρατική πολιτειακή βουλευτής Ζόι Ζέφυρ, η πρώτη ανοιχτά τρανς βουλεύτρια της πολιτείας και σύντροφος της Ριντ, στοχοποιήθηκε με πειθαρχικά μέτρα αφού είπε στους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων – που διαθέτουν την πλειοψηφία – ότι θα έχουν “αίμα” στα χέρια τους για ένα νομοσχέδιο που θα απαγόρευε την περίθαλψη στη διόρθωση φύλου. Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων ψήφισαν την απαγόρευση εισόδου της Ζέφυρ στην αίθουσα για το υπόλοιπο της φετινής νομοθετικής περιόδου, αφού αρνήθηκε να αποδεχτεί την απαίτηση του προέδρου της Βουλής Ματ Ρέτζιερ και να ζητήσει συγγνώμη, ενώ την κατηγόρησαν για τις διαμαρτυρίες στο πίσω μέρος της Βουλής που είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη επτά ατόμων την περασμένη εβδομάδα.

“Όταν ο πρόεδρος της Βουλής μου ζητάει να ζητήσω συγγνώμη για λόγους ευπρέπειας, αυτό που μου ζητάει στην πραγματικότητα είναι να σιωπήσω όταν η κοινότητά μου αντιμετωπίζει νομοσχέδια που μας σκοτώνουν”, είπε. “Μου ζητάει να γίνω συνένοχη στην εξόντωση της κοινότητάς μας από αυτό το νομοθετικό σώμα, και αρνούμαι να το κάνω και θα αρνούμαι πάντα να το κάνω”.

Τα μέλη του Montana Freedom Caucus, μιας ομάδας συντηρητικών πολιτειακών νομοθετών, επανειλημμένα αποκαλούσαν λανθασμένα τη Ζέφυρ ως άνδρα σε δηλώσεις τους.

Η Ζέφυρ, μετά την αποβολή της από τη Βουλή, την Πέμπτη και την Παρασκευή εργαζόταν από ένα παγκάκι ακριβώς έξω από την αίθουσα.

Στην Οκλαχόμα, με κομματική ψηφοφορία, οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων τον περασμένο μήνα επέβαλαν μομφή στη Δημοκρατική βουλευτή της Πλιτείας Μαουρί Τέρνερ, η οποία είναι nonbinary, ακατηγορώντας την ότι εμπόδισε αστυνομικούς της πολιτείας που προσπάθησαν να ανακρίνουν έναν ακτιβιστή, ο οποίος είχε ρίξει νερό σε ένα Ρεπουμπλικανό μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων μετά την ψηφοφορία για ένα νομοσχέδιο που απαγόρευε την παροχή περίθαλψης σε άτομα που έχουν κάνει επέμβαση διόρθωση φύλου σε ανηλίκους και την εξάλειψή της από την ιατρική ασφαλιστική κάλυψη για άτομα κάθε ηλικίας.

“Οι άνθρωποι δεν αισθάνονται ότι εκπροσωπούνται ή προστατεύονται από τους ανθρώπους μέσα σε αυτό το σώμα. Έρχονται για να βρουν καταφύγιο στο γραφείο μου”, δήλωσε τότε η Τέρνερ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα