ΗΠΑ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε ληστή τράπεζας – Η σφαίρα διαπέρασε οθόνη υπολογιστή

Διαβάζεται σε 2'
Δυνάμεις των SWAT
Δυνάμεις των SWAT Lee County Sheriff's Office

Με… χειρουργική ακρίβεια ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε και σκότωσε ληστή τράπεζας που κρατούσε ομήρους στη Φλόριντα. Δείτε βίντεο.

Βγαλμένο από αμερικανική ταινία δράσης είναι το περιστατικό που σημειώθηκε στη Φλόριντα, όπου ένας ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε και σκότωσε ληστή τράπεζας, ο οποίος κρατούσε δύο ομήρους, με μία μόνο βολή.

Πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος έδωσε στη δημοσιότητα χθες η αστυνομία της Φλόριντα, δείχνουν τη στιγμή που ο ελεύθερος σκοπευτής πετυχαίνει τον ληστή, με τη σφαίρα να περνάει μέσα από επιτραπέζιο υπολογιστή και ανάμεσα στους δύο ομήρους πριν τραυματίσει θανάσιμα τον δράστη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου, όταν ένας 36χρονος άνδρας επιχείρησε να ληστέψει υποκατάστημα της τράπεζας Fort Myers Bank of America και πήρε δύο άτομα ως ομήρους μέσα σε ένα γραφείο της τράπεζας.

Όσο ένας διαπραγματευτής προσπαθούσε να τον πείσει να παραδοθεί ο 36χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι έφερε πάνω του βόμβα, χρησιμοποιώντας τους ομήρους ως ανθρώπινη ασπίδα, απειλώντας τη μία από αυτούς με μαχαίρι στο λαιμό.

Όπως φαίνεται στα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Lee, οι αξιωματικοί των SWAT παίρνουν θέση έξω από τις πόρτες της τράπεζας, ενώ ένας ελεύθερος σκοπευτής σταθεροποιεί την καραμπίνα του στον ώμο ενός συναδέλφου του.

“Συνέχισε να μου μιλάς, συνέχισε να μου μιλάς, θέλω να ξέρω τι περνάει από το μυαλό σου αυτή τη στιγμή”, είπε ο διαπραγματευτής, πριν ο ελεύθερος σκοπευτής τραβήξει τη σκανδάλη και ο 36χρονος πέσει νεκρός μέσα στο γραφείο της τράπεζας.

Μέσα στο γραφείο της τράπεζας, η σφαίρα διαπέρασε την οθόνη του υπολογιστή, αφήνοντας μια τρύπα, και χτύπησε τον ληστή, ο οποίος ήταν σκυμμένος πίσω από τους δύο ομήρους. Οι αξιωματικοί εισέβαλαν στο γραφείο και πέταξαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης καθώς έλεγξαν ότι ο ύποπτος ήταν ακινητοποιημένος και οι όμηροι ασφαλείς.

Δείτε το βίντεο – ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

“Οι ελεύθεροι σκοπευτές εκπαιδεύονται τακτικά σε τέτοιες θέσεις βολής για κρίσιμα περιστατικά όπως αυτά”, εξήγησε ο υπαστυνόμος Τοντ Όλμερ από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Lee, συμπληρώνοντας πως “λόγω της περιορισμένης έκθεσης του υπόπτου, ο ελεύθερος σκοπευτής έκανε μια προγραμματισμένη και σκόπιμη βολή μέσω μιας οθόνης υπολογιστή, χτυπώντας τον ύποπτο στο κέντρο του μετώπου του, σκοτώνοντάς τον ακαριαία”.

Όσο για τη σφαίρα, ο ίδιος εξήγησε πως η συγκεκριμένη σφαίρα διαμετρήματος 308 που χρησιμοποιήθηκε “έχει επιλεγεί ειδικά λόγω της γνωστής βαλλιστικής αξιοπιστίας της να ‘ταξιδεύει’ μέσα από ενδιάμεσα εμπόδια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα