ΗΠΑ: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο – Δύο τραυματίες
Διαβάζεται σε 1'
Δύο γυναίκες τραυματίες είναι ο απολογισμός της νέας ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στις ΗΠΑ.
- 03 Μαΐου 2025 08:06
Ένοπλος άνοιξε πυρ και τραυμάτισε δυο γυναίκες χθες, Παρασκευή (02/05) στην πανεπιστημιούπολη αμερικανικού ιδιωτικού εκπαιδευτικού ιδρύματος κοντά στο Λος Άντζελες, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της κομητείας του Λος Άντζελες, με τον δήμαρχο της πόλης Ίγκλγουντ, Τζέιμς Μπατς, σε νεότερη ενημέρωση, να αναφέρει πως η μία εκ των δύο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Όπως μεταδίδουν οι Los Angeles Times, ο ύποπτος φέρεται να φορούσε ρούχα που έμοιαζαν με στολή φύλακα ασφαλείας και ήταν οπλισμένος με τουφέκι και πιστεύεται ότι είναι πρώην υπάλληλος του κολλεγίου. Και οι δύο γυναίκες ήταν εργαζόμενες στο κολέγιο, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος, τονίζοντας πως “το κίνητρο του εγκλήματος σχετιζόταν με την απασχόληση στο σχολείο” και όχι “μια τυχαία πράξη βίας“.
Οι πυροβολισμοί ακούστηκαν χθες μετά το μεσημέρι (τοπική ώρα) σε χώρο του Spartan College of Aeronautics and Technology, ιδιωτικού κολεγίου ειδικευμένου στην αεροναυπηγική. Ο ύποπτος είναι επίσης ισπανόφωνος, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μπατς. Πρόκειται “πιθανόν για πρώην υπάλληλο του πανεπιστημίου”, διευκρίνισε.
Ο άνδρας συνελήφθη.