ΗΠΑ: Εργοστάσιο της Pfizer “χτυπήθηκε” από ανεμοστρόβιλο – Υπέστη σοβαρές ζημιές

ΗΠΑ: Εργοστάσιο της Pfizer “χτυπήθηκε” από ανεμοστρόβιλο – Υπέστη σοβαρές ζημιές
Εργοστάσιο της Pfizer στην Βόρεια Καρολίνα AP

Ισχυρός ανεμοστρόβιλος έπληξε την περιοχή της Βόρειας Καρολίνα των ΗΠΑ, με το εργοστάσιο της Pfizer να είναι ένα από τα κτίρια που έπαθαν σοβαρές ζημιές.

Σοβαρές ζημιές υπέστη ένα εργοστάσιο της Pfizer στην Βόρεια Καρολίνα, μετά από ισχυρό ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή, απειλώντας την παραγωγή της εταιρείας, η οποία παρέχει τεράστιες ποσότητες φαρμάκων στα νοσοκομεία των ΗΠΑ, σύμφωνα με το CBS.

Η Pfizer επιβεβαίωσε ότι οι ζημιές αφορούσαν το μεγάλο κατασκευαστικό συγκρότημα, χωρίς αναφορές για τραυματίες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι εργαζόμενοι εκκένωσαν το κτίριο με ασφάλεια.

“Έχω αναφορές για 50.000 παλέτες φαρμάκων που είναι σκορπισμένες σε όλη την εγκατάσταση και έχουν υποστεί ζημιές από τη βροχή και τον άνεμο”, είπε ο σερίφης της κομητείας Nash Keith Stone.

Η εργοστασιακή μονάδα παράγει φάρμακα, εκ των οποίων και αναισθητικά, καθώς και σχεδόν το 25% όλων των αποστειρωμένων ενέσιμων φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία των ΗΠΑ.

Η Erin Fox, διευθύντρια φαρμακείων στο University of Utah Health, είπε ότι η ζημιά “θα οδηγήσει πιθανότατα σε μακροπρόθεσμες ελλείψεις, ενώ η Pfizer εργάζεται είτε για να μεταφέρει την παραγωγή σε άλλες εγκαταστάσεις είτε για να την ανοικοδόμηση του εργοστασίου”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα