ΗΠΑ: Φυλάκιση τριών ετών στον πρώην δικηγόρο του Τραμπ, Μάικλ Κόεν

Ο πρώην δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν έξω από το δικαστήριο της Ν. Υόρκης μετά την καταδίκη του
Ο πρώην δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν έξω από το δικαστήριο της Ν. Υόρκης μετά την καταδίκη του AP

Ο Κόεν καταδικάστηκε, μεταξύ άλλων, για τον ρόλο του στην πληρωμή δύο γυναικών για να σιωπήσουν, ώστε να βοηθηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο πρώην δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου, ο Μάικλ Κόεν, καταδικάστηκε την Τετάρτη σε τρία χρόνια ποινή φυλάκισης για τον ρόλο του στην πληρωμή για εξαγορά της σιωπής δύο γυναικών ώστε να βοηθήσει τον Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2016 και για τα ψέματα που είπε στο Κογκρέσο για τις συζητήσεις που είχε σχετικά με την κατασκευή ενός ουρανοξύστη του Οργανισμού Τραμπ στη Μόσχα.

Πριν την ανακοίνωση της ποινής του, ο άλλοτε έμπιστος του Τραμπ, κατηγόρησε ευθέως τον Αμερικανό πρόεδρο, υποστηρίζοντας ότι "κάλυπτε" τις "βρωμιές" του.

Ο δικαστής Ουίλιαμ Πέϊλι από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν καταδίκασε τον Κόεν σε τρία χρόνια φυλάκισης για τις πληρωμές που παραβιάζουν την νομοθεσία περί χρηματοδότησης προεκλογικής εκστρατείας και σε δύο μήνες για την ψευδή του κατάθεση στο Κογκρέσο.

"Σε πολλές περιπτώσεις, είχα την αίσθηση ότι ήταν καθήκον μου να καλύπτω τις βρωμιές του", τόνισε ο Κόεν.

Ο Κόεν παραδέχθηκε τον Αύγουστο ότι εξαγόρασε τη σιωπή της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς και της πρώην πλεϊμέιτ Κάρεν ΜακΝτούγκαλ, "κατ' απαίτηση του υποψηφίου" του Τραμπ για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ο τελευταίος να υποστεί ζημία πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Τον Νοέμβριο ομολόγησε τις ψευδείς του δηλώσεις στο Κογκρέσο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τραμπ: Αν καθαιρεθώ θα καταρρεύσουν οι αγορές, θα φτωχύνετε όλοι

Τραμπ: Ο Κόεν επινόησε τα γεγονότα για να πετύχει συμφωνία

Βόμβες Μάικλ Κόεν: Ο Τραμπ μου έδωσε εντολή να διαπράξω έγκλημα

SHARE:

24Media Network