ΗΠΑ: Κατάστημα των McDonald’s κατηγορείται ότι έβαζε 10χρονα να εργάζονται χωρίς αμοιβή

ΗΠΑ: Κατάστημα των McDonald’s κατηγορείται ότι έβαζε 10χρονα να εργάζονται χωρίς αμοιβή
McDonald's AP

Σοκαριστικές καταγγελίες σε βάρος καταστήματος της αλυσίδας McDonald's στις ΗΠΑ ήρθαν στη δημοσιότητα. Κατηγορούνται ότι απασχολούσαν δύο παιδιά, ηλικίας 10 ετών, χωρίς αμοιβή και μέχρι τα ξημερώματα.

Βαρύτατο πρόστιμο επέβαλαν οι Αρχές σε κατάστημα των McDonald’s στο Κεντάκι των ΗΠΑ, μετά από καταγγελία ότι προσέλαβε δύο 10χρονα παιδιά χωρίς αμοιβή.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, το κατάστημα έβαζε τα παιδιά να δουλέψουν μέχρι τις 2 τα ξημερώματα.

Τελικά, ανακαλύφθηκε ότι περισσότερα από 300 παιδιά δούλευαν σε εστιατόρια της αλυσίδας και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα δύο παιδιά προετοίμαζαν και μοίραζαν τις παραγγελίες φαγητού, καθάριζαν το κατάστημα, εργάζονταν στο παράθυρο drive-thru και χειρίζονταν το ταμείο. Το ένα από αυτά είχε επίσης τη δυνατότητα να χειρίζεται τη φριτέζα, μια εργασία που απαγορεύεται για εργαζόμενους κάτω των 16 ετών σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο.

Τι απαντά η εταιρεία στις κατηγορίες

Η διαχειρίστρια εταιρεία Bauer Food LLC δήλωσε ότι τα δύο 10χρονα παιδιά που φέρονται να απασχολούνταν στο εστιατόριο McDonald’s ήταν παιδιά ενός νυχτερινού διευθυντή που επισκέπτονταν τον γονέα τους στη δουλειά και δεν είχαν εγκριθεί από τη διοίκηση του οργανισμού franchisee να βρίσκονται σε αυτό το τμήμα του εστιατορίου.

Ο δικαιοδόχος δήλωσε ότι έκτοτε έλαβε μέτρα για να διασφαλίσει ότι οι πολιτικές σχετικά με τα παιδιά που επισκέπτονται γονέα ή κηδεμόνα στην εργασία τους ήταν σαφείς σε όλους τους εργαζόμενους.

“Αυτές οι αναφορές είναι απαράδεκτες, βαθιά ανησυχητικές και έρχονται σε αντίθεση με τις υψηλές προσδοκίες που έχουμε για ολόκληρη τη μάρκα McDonald’s”, ανέφερε σε δήλωσή της η Tiffanie Boyd, ανώτερη αντιπρόεδρος και επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της McDonald’s USA.

“Δεν μας διαφεύγει η σημαντική ευθύνη που φέρουμε να διασφαλίσουμε μια θετική και ασφαλή εμπειρία για όλους κάτω από τις αψίδες”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα