ΗΠΑ-κορονοϊός: Θλιβερό ρεκόρ με πάνω από 50.000 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

ΗΠΑ-κορονοϊός: Θλιβερό ρεκόρ με πάνω από 50.000 νέα κρούσματα σε 24 ώρες
Κορονοϊός στις ΗΠΑ AP

Ξεπέρασαν κατά πολύ τα 50.000 τα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ τις τελευταίες 24 ώρες. Στη δίνη της πανδημίας το Τέξας και άλλες μεγάλες πολιτείες.

Τουλάχιστον 52.898 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τις προηγούμενες 24 ώρες, αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Αυτές οι νέες μολύνσεις ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στην επικράτεια των ΗΠΑ σε σχεδόν 2,7 εκατομμύρια, κατά τα στοιχεία της ιατρικής σχολής της Βαλτιμόρης. Ο αριθμός των νέων θανάτων μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο ανήλθε σε 706.

Συνολικά 128.028 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή εξαιτίας της Covid-19. Ο αριθμός των τελευταίων εντοπισμένων κρουσμάτων στη χώρα είναι υψηλότερος από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά την εμφάνιση του SARS-CoV-2, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των νοσηλευομένων σε πολλές περιοχές όπως το Χιούστον (Τέξας) και το Φοίνιξ (Αριζόνα).

Την Τετάρτη, τέλος,το Τέξας έσπασε το ρεκόρ νέων κρουσμάτων σε 24 ώρες, καταγράφοντας 8.076 νέες μολύνσεις Covid-19, σχεδόν 1.000 περισσότερες από την προηγούμενη ημέρα.

Εξαιτίας της έξαρσης μετάδοσης της νόσου, ορισμένες πολιτείες αναγκάζονται να αναστείλουν την πορεία άρσης των περιορισμών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα