ΗΠΑ: Μυστήριο με κρότο που ταρακούνησε την Ουάσινγκτον – Η πρώτη εξήγηση για τον δυνατό ήχο

ΗΠΑ: Μυστήριο με κρότο που ταρακούνησε την Ουάσινγκτον – Η πρώτη εξήγηση για τον δυνατό ήχο
Ουάσινγκτον (φωτογραφία αρχείου) iStock

Δεκάδες κάτοικοι στην Ουάσινγκτον κάλεσαν τον αριθμό έκτακτης ανάγκης την Κυριακή και ανέφεραν πως άκουσαν μια δυνατή "έκρηξη" στην περιοχή. Τι αναφέρουν οι αρχές.

“Συναγερμός” σήμανε στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ την Κυριακή, μετά από δεκάδες αναφορές ανθρώπων για δυνατή “έκρηξη” στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το mirror, κάτοικοι στο Μέριλαντ και την Βιρτζίνια ανέφεραν όλοι ότι άκουσαν μια μεγάλη έκρηξη το απόγευμα της Κυριακής.

Η αιτία του δυνατού κρότου δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη. Το αστυνομικό τμήμα της κομητείας δήλωσε αρχικά ότι ο ήχος προήλθε από αεροσκάφος.

Η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας και Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της DC έγραψε στο Twitter ότι “δεν υπάρχει απειλή αυτή τη στιγμή”.

“Ο δυνατός ήχος που ακούστηκε σε όλη την περιοχή προκλήθηκε από εξουσιοδοτημένη πτήση του Υπουργείου Εξωτερικών. Αυτή η πτήση προκάλεσε ηχητική έκρηξη. Αυτές είναι όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες αυτή τη στιγμή”, αναφέρεται στο Twitter.

Συντριβή αεροσκάφους στη Βιρτζίνια

Περίπου την ώρα που ακούστηκε ο υπερηχητικός κρότος στην Ουάσινγκτο ένα μικρό αεροσκάφος Cessna Citation συνετρίβη σε ορεινή περιοχή της νοτιοδυτικής Βιρτζίνιας, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν για να καταδιώξουν το Cessna που παραβίασε τον εναέριο χώρο της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Το Cessna φέρεται να πετούσε σε λειτουργία αυτόματου πιλότου και δεν ανταποκρινόταν στις απόπειρες επικοινωνίας που έκαναν οι αρχές.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν τα δύο συμβάντα συνδέονται μεταξύ τους. Τα αεροσκάφη αυτού του τύπου μπορούν να μεταφέρουν από 7 έως 12 επιβάτες, ανάλογα με το μοντέλο, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας.

Αναφορές κατοίκων για “έκρηξη”

Δημοσιογράφος του NBC, ανέφερε στο Twitter ότι τρομοκρατημένοι κάτοικοι τηλεφώνησαν στον αριθμό έκτακτης ανάγκης σε πανικό, αφού ο ήχος έκανε τα παράθυρα να κροταλίζουν και τους συναγερμούς να χτυπούν.

Ο ίδιος έγραψε στο Twitter: “Πολλοί άνθρωποι καλούν στο News4 – και τηλεφωνούν στα τοπικά κέντρα 911 – αναφέρουν μια έκρηξη. Η αιτία δεν βρέθηκε.

Η αστυνομία και η πυροσβεστική δήλωσαν ότι εργάζονται για να προσδιορίσουν την πηγή του δυνατού κρότου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα