ΗΠΑ: Νίκη του λόμπι της οπλοκατοχής στη Βιρτζίνια

Διαδήλωση υπέρ της οπλοκατοχής στη Βιρτζίνια
Διαδήλωση υπέρ της οπλοκατοχής στη Βιρτζίνια AP

Παρά τις προσπάθειες των Δημοκρατικών στη Βιρτζίνια, η απαγόρευση της εμπορικής διάθεσης τουφεκιών εφόδου και γεμιστήρων μεγάλης χωρητικότητα απέτυχε.

Η προσπάθεια των κοινοβουλευτικών στη Βιρτζίνια να απαγορεύσουν την εμπορική διάθεση τουφεκιών εφόδου και γεμιστήρων μεγάλης χωρητικότητας απέτυχε τη Δευτέρα, σε μια νίκη για το συντηρητικό στρατόπεδο και το λόμπι της οπλοκατοχής σε αυτή την πολιτεία του αμερικανικού νότου, τον πλήρη έλεγχο της οποίας έχουν πλέον οι Δημοκρατικοί.

Η οπλοκατοχή μετατράπηκε σε κεντρικό ζήτημα της πολιτικής αντιπαράθεσης των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στην πολιτεία και η εξέλιξη παρακολουθείται στενά από πολλούς στις ΗΠΑ, καθώς θεωρούν πως δεν αποκλείεται να διαμορφώσει γενικότερη τάση.

Τον περασμένο μήνα, πάνω από 10.000 άνθρωποι πήραν μέρος σε διαδήλωση υπέρ του δικαιώματος της οπλοκατοχής και της οπλοφορίας στην πολιτειακή πρωτεύουσα, την πόλη Ρίτσμοντ. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε υπέρ της κινητοποίησης.

Το επίμαχο σχέδιο νόμου εξέπνευσε στο επίπεδο της επιτροπής της πολιτειακής Γερουσίας που είναι αρμόδια για τα ζητήματα της δικαιοσύνης, διότι πολλοί Δημοκρατικοί επέλεξαν να μην τηρήσουν τη γραμμή του κόμματός τους, σύμφωνα με τον πολιτειακό ραδιοφωνικό σταθμό WRVA και την εφημερίδα The Washington Post. Το κείμενο επέστρεψε σε κατώτερα επίπεδα για περαιτέρω μελέτη· ουσιαστικά, μπήκε στο συρτάρι για τουλάχιστον έναν χρόνο στην πολιτεία με πληθυσμό 8,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network