Οργή στις ΗΠΑ: Κοπέλα που σκότωσε τον βιαστή της πρέπει να αποζημιώσει την οικογένειά του

Οργή στις ΗΠΑ: Κοπέλα που σκότωσε τον βιαστή της πρέπει να αποζημιώσει την οικογένειά του
H Πιέρ Λιούις Zach Boyden-Holmes/AP

Αποζημίωση 150.000 δολαρίων οφείλει να καταβάλει μία 17χρονη, η οποία μαχαίρωσε και σκότωσε τον βιαστή της, όταν εκείνος αποπειράθηκε να την βιασει ξανά.

Μια έφηβη, θύμα σωματεμπορίας, η οποία κατηγορήθηκε αρχικά για φόνο πρώτου βαθμού, αφού μαχαίρωσε τον βιαστή της καταδικάστηκε την Τρίτη από δικαστήριο της Αϊόβα σε πενταετή αυστηρή επιτήρηση και υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημίωση 150.000 δολαρίων στην οικογένεια του βιαστή της.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Πιέρ Λιούις, 17 ετών, ομολόγησε κατά τη διάρκεια της δίκης, ότι δολοφόνησε τον Ιούνιο του 2020 τον 37χρονο Ζάκαρι Μπρουκς. Μάλιστα, σύμφωνα με τον δικαστή της κομητείας Πολκ, σε περίπτωση που η Λιούις παραβιάσει τους όρους της αναστολής της, θα οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτίσει ποινή 20 ετών.

Όσον αφορά την υποχρέωση να πληρώσει τους γονείς του βιαστή της, «δεν έχει άλλη επιλογή», είπε ο Πόρτερ, σημειώνοντας ότι η αποζημίωση είναι υποχρεωτική βάσει του νόμου της πολιτείας της Αϊόβα.

Η Λιούις ήταν 15 ετών όταν μαχαίρωσε τον Μπρουκς περισσότερες από 30 φορές στο διαμέρισμα του στο Ντε Μουάς. Η Λιούις είχε βιαστεί υπό την απειλή μαχαιριού από τον Μπρουκς μέσα στο διαμέρισμά του λίγες εβδομάδες πριν τη δολοφονία του. Όταν αποπειράθηκε να την βιασει ξανά, άρπαξε ενα μαχαίρι από ένα κομοδίνο και τον μαχαίρωσε.

Παρότι η αστυνομία και οι εισαγγελείς δεν αμφισβητούν ότι η νεαρή βιάστηκε, υποστήριξαν ότι ο Μπρουκς κοιμόταν την ώρα που μαχαιρώθηκε και δεν αποτελούσε άμεσο κίνδυνο.

Η Αϊόβα δεν συγκαταλέγεται στις δεκάδες πολιτείες που έχουν τον λεγόμενο «νόμο για το ασφαλές λιμάνι» που παρέχει στα θύματα σωματεμπορίας κάποιο επίπεδο ποινικής ασυλίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα