Μίσιγκαν: Πυροβολισμοί σε πανεπιστημιούπολη με 3 νεκρους και 5 τραυματίες – Αυτοκτόνησε ο δράστης

Μίσιγκαν: Πυροβολισμοί σε πανεπιστημιούπολη με 3 νεκρους και 5 τραυματίες – Αυτοκτόνησε ο δράστης
Εικόνα από το σημείο του μακελειού AP Photo/Al Goldis

Ακόμα ένα αιματηρό περιστατικό σε πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών. Η αστυνομία ζήτησε από τους φοιτητές να βρουν καταφύγιο.

Πυρά αναφέρθηκαν στην πανεπιστημιούπολη του Michigan State University (MSU) στην πόλη Ιστ Λάνσινγκ χθες Δευτέρα (τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε η πανεπιστημιακή αστυνομία μέσω Twitter, καλώντας φοιτητές, φοιτήτριες και το προσωπικό να «βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται», καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σπεύδουν επιτόπου.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν, ορισμένοι εξ αυτών πολύ σοβαρά, από τα πυρά στην πανεπιστημιούπολη στο Ιστ Λάνσινγκ, στην πολιτεία Μίσιγκαν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο δήμος της Ιστ Λάνσινγκ, όπου βρίσκονται εγκαταστάσεις σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κοντά στην πολιτειακή πρωτεύουσα Λάνσινγκ, ανέφερε μέσω Twitter πως το πρόσωπο που άνοιξε πυρ δεν έχει συλληφθεί και κινείται πεζή.

Στο δημόσιο πολιτειακό πανεπιστήμιο MSU και ιδίως στην πανεπιστημιούπολη στο Ιστ Λάνσινγκ πάνε καθημερινά ως και 50.000 φοιτητές.

Νεκρός και ο δράστης

Η αστυνομία, η οποία κινητοποιήθηκε όταν ενημερώθηκε για το επεισόδιο, που άρχισε να εκτυλίσσεται χθες βράδυ περί τις 20:00 (τοπική ώρα· περί τις 04:00 ώρα Ελλάδας), βρήκε θύματα και στις δύο τοποθεσίες, πρόσθεσε ο κ. Ρόζμαν.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα στιγμιότυπα από βίντεο που τον εικονίζουν. Στα στιγμιότυπα διακρίνεται ένας άνδρας που φοράει καπέλο, μάσκα, τζιν πανωφόρι και κόκκινα αθλητικά παπούτσια.

Σχεδόν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα (στις 07:28 ώρα Ελλάδας), ενημέρωσε μέσω Twitter πως ο δράστης εντοπίστηκε νεκρός και ότι κατά τα φαινόμενα αυτοκτόνησε. Βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια να εξακριβωθούν τα στοιχεία του.

Σύμφωνα με τον υπηρεσιακό υπαρχηγό της πανεπιστημιακής αστυνομίας Ρόζμαν, ο ύποπτος κινείτο με τα πόδια.

Το πανεπιστήμιο ανέστειλε όλες τις δραστηριότητες για 48 ώρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα