ΗΠΑ: Ρεκόρ υποτροφιών και αποδοχής σε πανεπιστήμια για 16χρονο – Το ποσό “μαμούθ” που του προσφέρουν

ΗΠΑ: Ρεκόρ υποτροφιών και αποδοχής σε πανεπιστήμια για 16χρονο – Το ποσό “μαμούθ” που του προσφέρουν
O Ντένις Μαλίκ Μπαρνς έγινε αποδεκτός σε 188 κολέγια. Τα 150 του έδωσαν πλήρη υποτροφία. YouTube

Ο Ντένις Μαλίκ Μπαρνς είναι τελειόφοιτος λυκείου, στα 16. Κλήθηκε να επιλέξει το πανεπιστήμιο που θα φοιτήσει, μεταξύ 188 που τον δέχθηκαν. Τα 150 του έδωσαν πλήρη υποτροφία, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 10.000.000 δολάρια.

Σε μια χώρα που υπάρχει κρίση χρέους των φοιτητών (έχει εκτιμηθεί πως περισσότεροι από 45.000.000 Αμερικανοί χρωστούν συνολικά 1.7 τρισεκατομμύρια δολάρια), ο Ντένις Μαλίκ Μπαρνς βρέθηκε με ποσό μεγαλύτερο των 10.000.000 δολαρίων σε υποτροφίες, στα πόδια του.

Είναι τα περισσότερα προσφερόμενα χρήματα για υποτροφίες που έχει δεχθεί ποτέ υποψήφιος πρωτοετής φοιτητής κολεγίου, στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η προηγούμενη πιο αγαπημένη των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ήταν η Nόρμαντι Κορμίρ, η οποία σύμφωνα με το Guinness World Records είχε λάβει το 2019 υποτροφίες 9.4 εκατομμυρίων δολαρίων από περίπου 140 σχολεία. Διάλεξε το Xavier University, που είναι ούτε 5 χιλιόμετρα από την επιλογή του Μπαρνς.

Στα 16, o Mπαρνς είναι τελειόφοιτος λυκείου στο International High School της Νέας Ορλεάνης. Ο μέσος όρος της βαθμολογίας του είναι 4.98, με άριστα το 5.

Πριν τελειώσει το γυμνάσιο του είχαν προσφερθεί 27 πλήρεις υποτροφίες από κολέγια.

Τον Αύγουστο του 2022, πριν γίνει τελειόφοιτος άρχισε να στέλνει αιτήσεις. Βρέθηκε να πρέπει να επιλέξει μεταξύ 188 κολεγίων και πανεπιστημίων που τον δέχθηκαν. Τα 150 του πρόσφεραν συνολικά ποσό μεγαλύτερο των 10.000.000 δολαρίων σε υποτροφίες.

Οι επιστολές των κολεγίων και των πανεπιστημίων που δέχθηκαν τον Μπαρνς. International High School of New Orleans

 

Σε live τηλεοπτική μετάδοση ανακοίνωσε πως θα πάει στο Cornell (στο τμήμα της επιστήμης υπολογιστών και της ποινικής δικαιοσύνης), ίδρυμα που δέχεται μόνο το 9% των αιτήσεων. Σύμφωνα με το US News & World Report μόνο το 7% των 15.000 φοιτητών του είναι Αφροαμερικανοί.

Γνωστός στους φίλους του ως Μαλίκ, είναι μέλος της National Honor Society (εθνικός οργανισμός για μαθητές λυκείου, με την επιλογή να βασίζεται σε τέσσερα κριτήρια: υποτροφία, ηγεσία, υπηρεσία και χαρακτήρας).

Η ευχέρεια που έχει στα ισπανικά του χάρισε ένα δίπλωμα από το Υπουργείο Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ισπανίας. Του χάρισε και ένα βραβείο από τον επίτιμο πρόξενο της χώρας στη Νέα Ορλεάνη.

Ο 16χρονος δεν περνάει όλη τη μέρα του στη μελέτη. Είναι μέλος των ομάδων μπάσκετ και στίβου του σχολείου του. Παράλληλα, έχει αρχίσει να ‘μαζεύει’ και college credits (έχει 27). Πρόκειται για μονάδα που μετρά τη μάθηση σε διαπιστευμένα κολέγια και πανεπιστήμια στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές κατευθυντήριες γραμμές, μια ώρα φοίτησης στο κολέγιο ‘προσεγγίζει’ μια ώρα μάθησης στην τάξη συν δύο ώρες ανεξάρτητης εργασίας.

Αυτό σημαίνει ότι για το μέσο μάθημα τριών μονάδων, οι μαθητές έχουν περάσει περίπου τρεις ώρες στην τάξη και περίπου έξι ώρες μελετώντας ή κάνοντας εργασίες, κάθε εβδομάδα.

Για ένα πτυχίο χρειάζονται 120 μονάδες.

Ανάλογα με αυτές τις μονάδες, προκύπτει και η οικονομική βοήθεια που μπορούν να λάβουν οι φοιτητές κάθε εξάμηνο. Ο Μπαρνς δεν χρειάζεται σεντ.

Στις οδηγίες που είχε να δώσει στους συνομηλίκους του, επισήμανε “κάντε την εκπαίδευση προτεραιότητα έναντι όλων των άλλων. Είναι πολύ εύκολο να επηρεάζεσαι από άλλους ανθρώπους ή την πίεση των συνομηλίκων ή ακόμα και να θέλεις να διασκεδάζεις συνέχεια. Αλλά είσαι συνεπής στις προτεραιότητες σου και στο Θεό, σίγουρα θα επιτύχεις”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα