ΗΠΑ: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης σε Παλαιστίνιους φοιτητές στο Βερμόντ

Διαβάζεται σε 2'
ΗΠΑ: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης σε Παλαιστίνιους φοιτητές στο Βερμόντ
AP Photo/Jose Luis Magana

O 48χρονος ταυτοποιήθηκε ως Τζέισον Τζ. Ίτον, ενώ τα θύματα φέρονται να μιλούσαν αραβικά όταν δέχθηκαν τους πυροβολισμούς.

Συνελήφθη ύποπτος για τον πυροβολισμό τριών φοιτητών παλαιστινιακής καταγωγής στην πόλη Μπέρλινγκτον του Βερμόντ, στις ΗΠΑ, όπως μετέδωσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, μια επίθεση την οποία η αστυνομία ερευνά ως ρατσιστικά υποκινούμενο έγκλημα.

Ένας άνδρας με πιστόλι πυροβόλησε και τραυμάτισε τους τρεις φοιτητές σε δρόμο κοντά στο πανεπιστήμιο του Βερμόντ το Σάββατο το βράδυ και στη συνέχεια διέφυγε, ανακοίνωσε η αστυνομία του Μπέρλινγκτον.

Το CNN μετέδωσε ότι ο δράστης, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο Τζέισον Τζ. Ίτον 48 ετών, συνελήφθη χθες Κυριακή το απόγευμα.

Η αστυνομία του Μπέρλινγκτον και το γραφείο του δημάρχου της πόλης δεν έχουν σχολιάσει προς το παρόν την πληροφορία.

Δύο από τα θύματα είναι Αμερικανοί πολίτες και ο τρίτος νόμιμος κάτοικος των ΗΠΑ. Όλοι τους είναι 20 ετών, σημείωσε η αστυνομία. Δύο από τους φοιτητές φορούσαν την παραδοσιακή παλαιστινιακή μαντίλα όταν έγιναν στόχος της επίθεσης, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Τα θύματα φέρονται να μιλούσαν αραβικά όταν δέχθηκαν την επίθεση, σύμφωνα με το Institute for Middle East Understanding, μια μη κυβερνητική οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, η οποία σημείωσε ότι ο δράστης άνοιξε πυρ εναντίον των τριών ανδρών, αφού πρώτα τους φώναξε και τους παρενοχλούσε. Η αστυνομία από την πλευρά της έχει ανακοινώσει ότι ο δράστης πυροβόλησε τέσσερις φορές εναντίον των φοιτητών χωρίς να πει λέξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα