ΗΠΑ: Συνελήφθη Ρώσος χάκερ

ΗΠΑ: Συνελήφθη Ρώσος χάκερ
Οθόνες ελέγχου στο Γραφείο Κυβερνήσεων Πληροφορικής στο Ντένβερ AP

Ρώσος χάκερ φέρεται ότι πουλούσε κλεμμένα προσωπικά δεδομένα επί χρόνια. Ο ''δράστης'' κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη έως και 20 ετών.

Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν έναν Ρώσο που πιστεύουν ότι ήταν ο αρχηγός μιας ομάδας χάκερ η οποία αποκόμισε τουλάχιστον 17 εκατομμύρια δολάρια πουλώντας προσωπικά δεδομένα και άλλα στοιχεία και παρέχοντας παράνομες υπηρεσίες.

Ο Κίριλ Βικτόροβιτς Φιρσόφ, που το FBI τον αποκαλεί «Ρώσο κυβερνοπειρατή», συνελήφθη το Σάββατο κατά την άφιξή του σε ένα αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, αποκάλυψε σήμερα ο ιστότοπος ZDNet.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Φιρσόφ ήταν από το 2013 ο επικεφαλής της πλατφόρμας deer.io. Ο ιστότοπος αυτός αποτελείτο από «εικονικά καταστήματα» που διέθεταν κάθε είδους κλεμμένα δεδομένα, Αμερικανών και άλλων προσώπων, αλλά και επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το FBI, το deer.io ήταν «μια βιτρίνα» απ’ όπου οι κυβερνοπειρατές διαφήμιζαν και πουλούσαν τα «προϊόντα» τους.

Για να επαληθεύσει ότι οι πληροφορίες που πωλούνταν ήταν πραγματικές, το FBI αγόρασε δεδομένα περισσότερων από 3.000 κλεμμένων λογαριασμών, καταβάλλοντας λιγότερα από 700 δολάρια σε bitcoin. Στη συνέχεια επαλήθευσε τα ονόματα, τις ημερομηνίες γέννησης και τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης των προσώπων αυτών που κατοικούσαν στην Καλιφόρνια.

Ο Φιρσόφ πρόκειται να οδηγηθεί ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη έως και 20 ετών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα