ΗΠΑ: Σπάνια απουσία προέδρου και αντιπρόεδρου από τη χώρα

ΗΠΑ: Σπάνια απουσία προέδρου και αντιπρόεδρου από τη χώρα

Ομπάμα και Μπάιντεν θα λείπουν από τη χώρα ταυτόχρονα την επόμενη εβδομάδα, κάτι που συμβαίνει σπάνια.

Για λόγους ασφαλείας ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ σπάνια ταξιδεύουν στο εξωτερικό ταυτόχρονα, αλλά τα γεγονότα της επόμενης εβδομάδας θα αναγκάσουν τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Τζο Μπάιντεν να λείπουν από τη χώρα την ίδια ημέρα, έστω και για λίγες ώρες.

Ο πρόεδρος Ομπάμα αναχωρεί το βράδυ της Τρίτης για περιοδεία στο Ισραήλ, την Δυτική Όχθη και την Ιορδανία. Νωρίτερα την ίδια ημέρα ο Μπάιντεν θα βρίσκεται στη Ρώμη για την ενθρόνιση του πάπα Φραγκίσκου.

Αυτό που δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί είναι αν ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν θα έχει επιστρέψει στις ΗΠΑ πριν από την αναχώρηση του προέδρου Ομπάμα. Το επίσημο πρόγραμμα του δεν έχει δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα.

Ο αναπληρωτής σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας Μπεν Ρόουντς, δήλωσε πως δεν είναι σίγουρος αν Ομπάμα και Μπάιντεν θα λείπουν ταυτόχρονα.

"Θα λάβουμε υπόψη όλες τις παραμέτρους και θα κάνουμε έναν προσεκτικό σχεδιασμό για να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Συχνά συντονίζουμε τα ταξίδια τους για τον λόγο αυτό", πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network