ΗΠΑ: Συνελήφθη 15χρονος για τη δολοφονία 11χρονης

ΗΠΑ: Συνελήφθη 15χρονος για τη δολοφονία 11χρονης
Σκηνή εγκλήματος στη Νέα Υόρκη istock

Έξαρση της ένοπλης βίας στη Νέα Υόρκη. Μέχρι στιγμής φέτος, 16 παιδιά κάτω των 17 ετών έχουν πυροβοληθεί στο Μπρονξ. Έντεκα από τα θύματα ήταν κάτω των 15 ετών.

Ένα αγόρι ηλικίας 15 ετών συνελήφθη την Παρασκευή για τον θανατηφόρο πυροβολισμό ενός 11χρονου κοριτσιού στη συνοικία του Μπρονξ της Νέας Υόρκης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο έφηβος συνελήφθη χωρίς να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο σε ξενοδοχείο στο Μπρονξ τα ξημερώματα της Παρασκευής για τη δολοφονία της Κιάρα Τάι, δήλωσε ο επικεφαλής των ντετέκτιβ του NYPD Τζέιμς Έσσιγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο έφηβος και η μητέρα του είχαν κλείσει το δωμάτιο το προηγούμενο βράδυ, είπε σύμφωνα με το CNN.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν τη Δευτέρα λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, όταν ένας 18χρονος φέρεται να οδηγούσε ηλεκτρικό σκούτερ με τον 15χρονο να επιβαίνει στο σκούτερ πίσω του. Ο 15χρονος προσπάθησε να πυροβολήσει ένα 13χρονο αγόρι που περνούσε δίπλα τους πεζός, σύμφωνα με τις αρχές, όταν μια αδέσποτη σφαίρα χτύπησε την Κιάρα στην κοιλιά της, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της αργότερα το ίδιο βράδυ στο νοσοκομείο.

Ο φερόμενος ως δράστης “έδωσε τέλος στη ζωή ενός εντελώς αθώου, εντελώς αμέτοχου 11χρονου κοριτσιού”, δήλωσε ο επίτροπος του NYPD Κίτσαντ Σεγουελ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Παρασκευής.

“Δεν θα πω ότι ήταν στο λάθος μέρος. Γιατί ένα 11χρονο παιδί να μην μπορεί να σταθεί έξω με το φως της ημέρας;“.

Ο τραγικός αυτός θάνατος από πυροβολισμό έρχεται σε μια στιγμή όπου η πόλη της Νέας Υόρκης αντιμετωπίζει έξαρση της ένοπλης βίας που έχει φτάσει ακόμη και στους νεότερους της πόλης. Τον Ιανουάριο, μια αδέσποτη σφαίρα χτύπησε ένα κοριτσάκι 11 μηνών στο πρόσωπο ενώ καθόταν με τη μητέρα της σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο σε οδό του Μπρονξ.

“Τα θύματα είναι συχνά ηλικίας 11, 15, 18 ετών. Ξανά, βλέπουμε 11, 15, 18″, δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς την Παρασκευή. “Παιδιά που σκοτώνουν παιδιά. Τα παράνομα όπλα είναι τόσο εύκολο να αγοραστούν όσο οι καραμέλες και τα κόμικς. Υπάρχουν παντού.”

Ο Άνταμς πρόσθεσε ότι από τότε που ορκίστηκε, η κυβέρνησή του έχει αφαιρέσει 2.887 όπλα από τους δρόμους, αλλά νέα συνεχίζουν να εμφανίζονται.

Μέχρι στιγμής φέτος, 16 παιδιά κάτω των 17 ετών έχουν πυροβοληθεί στο Μπρονξ, δήλωσε ο Ντάρσελ Κλαρκ, εισαγγελέας της περιφέρειας. Έντεκα από αυτά τα θύματα ήταν κάτω των 15 ετών και πέντε από τα οποία ήταν κάτω των 14 ετών, είπε ο Κλαρκ.

«Πρέπει να επικεντρωνόμαστε στη βία που προκαλείται από τα όπλα όλη την ώρα», είπε ο Κλαρκ.

Η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά τον 18χρονο φερόμενο ως οδηγό, Όμαρ Μπότζανγκ. Οι αρχές απευθύνουν έκκληση στο κοινό να δώσει πληροφορίες.

Την Τρίτη, η αστυνομία ανακοίνωσε αμοιβή έως και 10.000 δολάρια για άτομα που παρέχουν πληροφορίες που οδηγούν σε σύλληψη, συμπεριλαμβανομένων έως και 3.500 δολαρίων από το CrimeStoppers κατά τη σύλληψη και την απαγγελία κατηγοριών και 6.500 δολαρίων από το NYPD κατά τη σύλληψη και την καταδίκη.

Ο 15χρονος που πιστεύεται ότι είναι ο δράστης αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο δεύτερου βαθμού, ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού και εγκληματική κατοχή όπλου δεύτερου βαθμού, είπε ο Έσιγκ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα