ΗΠΑ: Τη δημοσιοποίηση των φορολογικών δηλώσεων του Τραμπ συζήτησε το υπουργείο Οικονομικών

ΗΠΑ: Τη δημοσιοποίηση των φορολογικών δηλώσεων του Τραμπ συζήτησε το υπουργείο Οικονομικών
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλάει σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο AP

Αναζωπυρώνεται η διαμάχη Δημοκρατικών και Λευκού Οίκου αναφορικά με τη δημοσιοποίηση των φορολογικών δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου.

Νομικοί σύμβουλοι του υπουργείου Οικονομικών συζήτησαν με τον Λευκό Οίκο το αίτημα των Δημοκρατικοί για τη δημοσιοποίηση των φορολογικών δηλώσεων του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Στίβεν Μνούτσιν.

Μιλώντας σε μια ακρόαση της υποεπιτροπής Πιστώσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι αυτές οι “ενημερωτικές” συνομιλίες έγιναν πριν ζητήσει ο πρόεδρος της Επιτροπής προσόδων, Ρίτσαρντ Νιλ, να δημοσιοποιηθούν οι φορολογικές δηλώσεις του προέδρου σε βάθος εξαετίας.

Ο Μνούτσιν διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν συζήτησε με κανέναν στον Λευκό Οίκο το αίτημα αυτό, ούτε έχει ενημεωθεί για το περιεχόμενο των συζητήσεων που είχαν οι νομικοί σύμβουλοι του υπουργείου. “Πιστεύω ότι ήταν καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα”, είπε περιγράφοντας αυτές τις συζητήσεις.”Προφανώς, είχαμε διαβάσει στον Τύπο ότι θα έπρεπε να το περιμένουμε (σ.σ. το αίτημα). Προσωπικά, δεν έχω εμπλακεί σε αυτές τις συνομιλίες”, είπε.

Αναφερόμενος στο αίτημα του Νιλ, ο Μνούτσιν τόνισε ότι το υπουργείο “θα τηρήσει τον νόμο”. Την Κυριακή, ο προσωπάρχης του Τραμπ Μικ Μαλβέινι είπε ότι οι φορολογικές δηλώσεις του προέδρου δεν θα δοθούν ποτέ στους Δημοκρατικούς βουλευτές.

Οι Δημοκρατικοί βασίζονται σε μια διάταξη του φορολογικού κώδικα που τέθηκε σε εφαρμογή το 1924, μετά το σκάνδαλο δωροδωκιών Τίποτ Ντομ που συντάραξε την κυβέρνηση του τότε προέδρου Ουόρεν Χάρντινγκ. Υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Οικονομικών είναι υποχρεωμένος να παραδώσει όποιες φορολογικές δηλώσεις του ζητηθούν στους προέδρους των Επιτροπών φορολογικών θεμάτων του Κογκρέσου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα