ΗΠΑ: Τηλεφωνική επικοινωνία Όστιν – Γκιουλέρ μετά την παραδοχή κατάρριψης τουρκικού drone

Διαβάζεται σε 1'
Αεροπορική επιδρομή στη Συρία
Αεροπορική επιδρομή στη Συρία AP

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι κατέρριψαν τουρκικό drone στη Συρία που θεώρησαν απειλή για τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή. Επικοινωνία Όστιν με Γκιουλέρ και προτροπή για αποκλιμάκωση

Επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογο του, Γιασάρ Γκιουλέρ, είχε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν επικοινώνησε μετά την κατάρριψη ενός τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, που επιχειρούσε κοντά σε αμερικανικά στρατεύματα στη βορειοανατολική Συρία.

Ο Όστιν επαναβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ «παραμένουν στη Συρία αποκλειστικά για την υποστήριξη της μάχης κατά του Ισλαμικού κράτους» και αναγνώρισε τις «νόμιμες ανησυχίες ασφαλείας της Τουρκίας», σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ωστόσο, προέτρεψε σε αποκλιμάκωση της κατάστασης και επεσήμανε τη σημασία της τήρησης των πρωτοκόλλων επικοινωνίας μέσω των καθιερωμένων στρατιωτικών διαύλων και του στενού συντονισμού μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας για την αποτροπή οποιουδήποτε κινδύνου».

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης (5/10) ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον 30 στόχων στη βόρεια Συρία μετά τις 23:00.

Πριν από την επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, αναφέρθηκε ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (MİT) έπληξε με εξοπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αποθήκες όπλων και πυρομαχικών των κουρδικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία τις πρωινές ώρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα