ΗΠΑ: Το Σάββατο η ψηφοφορία για τον διορισμό του Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο

Ο υποψήφιος του Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο Μπρετ Κάβανο ορκίζεται πριν βρεθεί ενώπιον της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας
Ο υποψήφιος του Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο Μπρετ Κάβανο ορκίζεται πριν βρεθεί ενώπιον της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας AP

Οι Ρεπουμπλικανοί ελέγχουν τη Γερουσία με οριακή πλειοψηφία 51 ψήφων. "Πολύ περήφανος" δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας της Γερουσίας, που άνοιξε το δρόμο για την τελική διαδικασία.

Η Γερουσία των ΗΠΑ, σε μια ψηφοφορία επί της διαδικασίας, τάχθηκε υπέρ του τερματισμού της συζήτησης για τον διορισμό του δικαστή Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ανοίγει κατ' αυτόν τον τρόπο ο δρόμος για τη διεξαγωγή της τελικής ψηφοφορίας, πιθανότατα το Σάββατο, για την έγκριση του διορισμού του.

Οι Ρεπουμπλικανοί ελέγχουν τη Γερουσία με οριακή πλειοψηφία 51 ψήφων. Μία γερουσιαστής, η Λάιζα Μουρκόφσκι, καταψήφισε στην ψηφοφορία ενώ η συνάδελφός της Σούζαν Κόλινς, που φέρεται επίσης να διατηρεί επιφυλάξεις για τον ισόβιο διορισμό του Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο, ψήφισε "ναι". Ωστόσο, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η Κόλινς σκοπεύει να ανακοινώσει στις 22.00 της Παρασκευής τι στάση θα τηρήσει στην σαββατιάτικη ψηφοφορία.

Θετική ψήφο έδωσαν επίσης ο μετριοπαθής Ρεπουμπλικανός Τζεφ Φλέικ, ο οποίος προκάλεσε την έρευνα του FBI για τον Κάβανο την περασμένη εβδομάδα, καθώς και ένας Δημοκρατικός γερουσιαστής, ο Τζο Μάντσιν.

Λίγα λεπτά μετά την ψηφοφορία ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με tweet του δήλωσε "πολύ περήφανος" για τη θετική ψήφο της Γερουσίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πώς συνδέονται η υπόθεση Κάβανο και το facebook

ΗΠΑ: Επιπρόσθετη έρευνα από το FBI για τον Κάβανο ζητάει η Γερουσία

Δικαστής Κάβανο με λυγμούς: Δεν επιτέθηκα ποτέ σεξουαλικά σε καμία γυναίκα

SHARE:

24Media Network