ΗΠΑ: Τσουνάμι παραιτήσεων αστυνομικών σε όλη τη χώρα

Αστυνομικοί στη Νέα Υόρκη
Αστυνομικοί στη Νέα Υόρκη AP

Το κύμα οργής στις ΗΠΑ για την αστυνομική βία προκαλεί τσουνάμι αποχωρήσεων από τις αστυνομικές δυνάμεις σε πολλές πολιτείες της χώρας.

Τα όσα λαμβάνουν χώρα στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολις έχουν προκαλέσει τσουνάμι αποχωρήσεων από τις αστυνονικές δυνάμεις σε πολλές πολιτείας των ΗΠΑ. Αστυνομικοί παραιτούνται υπό το βάρος της κατακραυγής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί εξ αυτών εργάζονται για την αστυνομία της Μινεάπολις, εκεί απ' όπου άρχισαν όλα. Οπως ενημερώνει το CNN o εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών επιχείρησε να υποβαθμίσει την είδηση, ωστόσο παραδέχθηκε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός αστυνομικών που παραιτήθηκαν.

Στην Ατλάντα, όπου δολοφονήθηκε από αστυνομικούς ένας άλλος Αφροαμερικανός, ο Ρέισαρντ Μπρουκς, το δρόμο της παραίτησης επέλεξαν 19 συνάδελφοί τους ενόσω η πόλη συγκλονίζεται από συνεχιζόμενες διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής και ρατσιστικής βίας.

Στη Φλόριδα, παραιτήθηκαν 10 στελέχη των ειδικών δυνάμεων SWAT οδηγήθηκαν σε παραίτηση φοβούμενα για την ασφάλειά τους λόγω της αναταραχής που προκάλεσαν οι δύο παραπάνω φόνοι από αστυνομικούς.

Τέλος, στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης παραιτήθηκαν από το πόστο της στο τμήνα άμεσης δράσης 60 αστυνομικοί μετά την δημοσίευση video που δείχνει δύο συναδέλφους τους να σπρώχνουν και να ρίχνουν στο έδαφος έναν 75χρονο διαδηλωτή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τζορτζ Φλόιντ
SHARE:

24Media Network