ΗΠΑ: Βρέθηκαν 10.000 λείψανα στο αγρόκτημα κατά συρροή ομοφοβικού δολοφόνου

Διαβάζεται σε 3'
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου iStock

Τουλάχιστον 10.000 ανθρώπινα λείψανα βρέθηκαν στο αγρόκτημα κατά συρροή δολοφόνου στην Ιντιανάπολις των ΗΠΑ. Οι Αρχές εξακολουθούν να ταυτοποιούν τα θύματα.

Για χρόνια, μια ειρηνική φάρμα εκατομμυρίων δολαρίων στην Ιντιανάπολις των ΗΠΑ έκρυβε ένα σκοτεινό μυστικό. Ήταν η “παιδική χαρά” ενός κατά συρροή δολοφόνου.

Όταν οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στην ιδιοκτησία του Herb Baumeister στο Westfield, βόρεια της Ιντιανάπολις , ανακάλυψαν περίπου 10.000 κομμάτια ανθρώπινων λειψάνων – κυρίως θρυμματισμένα και καμένα σκελετικά θραύσματα των εφήβων αγοριών και νεαρών ανδρών που είχε απαγάγει και δολοφονήσει στις δεκαετίες του 1980 και του 90.

Σχεδόν 30 χρόνια αφότου ο Baumeister αυτοκτόνησε ενώ διέφευγε από την αστυνομία, οι αρχές εξακολουθούν να κοσκινίζουν τα λείψανα και να ταυτοποιούν τα θύματα.

Ο ιατροδικαστής της κομητείας Χάμιλτον ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι τα ανθρώπινα λείψανα που ανακτήθηκαν από το αγρόκτημα Fox Hollow του Herb Baumeister το 1996 ταυτοποιήθηκαν και ανήκουν στον Jeffrey A. Jones, ο οποίος εξαφανίστηκε το 1993.

Σύμφωνα με την New York Post, υπάρχουν άλλα τέσσερα προφίλ DNA που βρέθηκαν στην ιδιοκτησία του Baumeister και δεν έχουν ταυτοποιηθεί, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του να ανέρχεται σε 12, δήλωσε ο ιατροδικαστής της κομητείας Χάμιλτον, Jeff Jellison.

«Επειδή πολλά από τα λείψανα βρέθηκαν καμένα και θρυμματισμένα, αυτή η έρευνα είναι εξαιρετικά δύσκολη- ωστόσο, η ομάδα των αστυνομικών αρχών και των ειδικών ιατροδικαστών που ασχολούνται με την υπόθεση παραμένει αφοσιωμένη», δήλωσε ο Jellison.

Η ομοφοβία του δολοφόνου

Ο Baumeister, επιχειρηματίας και παντρεμένος πατέρας τριών παιδιών, κυνηγούσε ομοφυλόφιλους εφήβους και άνδρες, αρχής γενομένης τουλάχιστον από το 1980. Πιστεύεται ότι έχει σκοτώσει τουλάχιστον 25 άτομα, ανέφερε το Fox News Digital.

Φέρεται να χρησιμοποιούσε το ψεύτικο όνομα «Brian Smart» και στοχοποιούσε νεαρούς ομοφυλόφιλους άνδρες που γνώριζε σε μπαρ.

Ο Jones ήταν το τρίτο θύμα που ταυτοποιήθηκε από το γραφείο του ιατροδικαστή τους τελευταίους έξι μήνες. Πριν από αυτόν, οι αξιωματούχοι αναγνώρισαν τον Άλεν Λίβινγκστον, ο οποίος ήταν 27 ετών όταν εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 1993, και τον Μανουέλ Ρεσέντεζ, ο οποίος ήταν 34 ετών όταν εξαφανίστηκε το 1996.

Ο Baumeister, ο οποίος μετακόμισε στο αγρόκτημα με την οικογένειά του το 1988, χρησιμοποίησε την εκτεταμένη αυλή του και το παρακείμενο μονοπάτι για να κρύψει χιλιάδες αποσυντεθειμένα λείψανα μέχρι που ο έφηβος γιος του ανακάλυψε ένα ανθρώπινο κρανίο και το έφερε στη μητέρα του.

Η σύζυγός του, η οποία αρχικά εμπόδισε τις αστυνομικές αρχές να ερευνήσουν την ιδιοκτησία τους, αργότερα χώρισε τον σύζυγό της καθώς άρχισαν να συσσωρεύονται περισσότερα στοιχεία εναντίον του.

Οι αρχές έψαξαν τελικά την ιδιοκτησία ενώ ο Baumeister δεν ήταν στο σπίτι και βρήκαν τα πτώματα πολλών θυμάτων.

Ο Baumeister, ο οποίος ήταν 49 ετών τότε, διέφυγε στο Οντάριο του Καναδά το 1996, αφού εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του, και αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα. Δεν του απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες για τους φόνους και στο σημείωμα αυτοκτονίας του δεν παραδέχθηκε κανένα από τα εγκλήματα.

Τα υπόλοιπα αγνώστου ταυτότητας οστά βρίσκονταν σε αποθήκη μέχρι που ο Jellison αποφάσισε ότι ήταν καιρός να ανοίξει ξανά την υπόθεση το 1996, σύμφωνα με το WRTV, ενώ οι διαδικασίες για την ταυτοποίησή τους βρίσκονται σε εξέλιξη από τις αρμόδιες αρχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα