ΗΠΑ: Βρέθηκε θησαυρός ενός εκατομμυρίου δολαρίων - Τον αναζητούσαν μία δεκαετία

Ο Forrrest Fenn
Ο Forrrest Fenn AP PHOTO/JERI CLAUSING,FILE

Το κυνήγι θησαυρού του Forrest Fenn έλαβε τέλος, με τον 89χρονο να ανακοινώνει και να επιβεβαιώνει την εύρεσή του από έναν τυχερό που έγινε πλουσιότερος κατά 1 εκατομμύριο δολάρια.

Μετά από μία δεκαετία αναζήτησης από δεκάδες χιλιάδες Αμερικανούς, αρκετοί εκ των οποίων αμφισβήτησαν ακόμη και δια της δικαστικής οδού την ύπαρξή του, ο θησαυρός του Forrest Fenn βρέθηκε και το κυνήγι του τελείωσε.

Ο τυχερός που φαίνεται ότι έψαξε πιο σωστά από τους υπόλοιπους, κατάφερε να τον εντοπίσει πριν από μερικές ημέρες στα Βραχώδη Όρη, πράγμα που επιβεβαίωσε και γνωστοποίησε ο ίδιος ο 89χρονος με συνέντευξή του στην εφημερίδα Santa Fe New Mexican, λέγοντας μάλιστα ότι ο άνθρωπος που τον βρήκε θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Τα στοιχεία που είχε δώσει ο Forrest Fenn για τον θησαυρό, τον οποίο είχε θάψει προ δεκαετίας όταν διαγνώστηκε με καρκίνο και αποφάσισε να τον μετατρέψει σε γρίφο από το να τον κληροδοτήσει, ήταν απλά ένα ποίημα 24 γραμμών που είχε χρησιμοποιήσει στην αυτοβιογραφία του.

Έτσι, με απώτερο σκοπό, όπως είχε πει ο ίδιος έστω, να ωθήσει τον κόσμο να έρθει σε επαφή με τη φύση, έκρυψε το σεντούκι που, μαζί με το ποίημα, περιείχε χρυσά νομίσματα, χρυσά ψήγματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Μάλιστα, τουλάχιστον δύο άνθρωποι φέρονται να έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να το βρουν.

Μετά τον εντοπισμό του από τον άγνωστο κυνηγό θησαυρού, ο Fenn είπε: "Νιώθω μισή χαρά και μισή λύπη γιατί το κυνήγι τελείωσε".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network