Υποχρεωτική εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες

default image

Ο Ερυθρός Σταυρός επιθυμεί η εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες να γίνει υποχρεωτική για όλους στην Ευρώπη

Η Διεθνής Ομοσπονδία των Επιτροπών του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (FICR) υποστήριξε σήμερα ότι η εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική για όλους στην Ευρώπη, εκτιμώντας ότι πολλές ζωές μπορούν να σωθούν χάρη σε αυτήν την εκπαίδευση.

Τρεις ημέρες πριν από την παγκόσμια Ημέρα των πρώτων βοηθειών, στις 12 Σεπτεμβρίου, η FICR και το ευρωπαϊκό Κέντρο αναφοράς για την εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες έδωσαν στη δημοσιότητα στη Γενεύη έκθεση με τίτλο “Πρώτες βοήθειες: για μια Ευρώπη πιο σίγουρη”.

Κυριότερη σύσταση τους είναι “να γίνει υποχρεωτική για όλους η εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες”, δήλωσαν σε κοινή τους συνέντευξη τύπου στη Γενεύη.

Ο βασικός λόγος είναι ότι η επείγουσα βοήθεια φθάνει συχνά πολύ αργά, κυρίως στην περίπτωση καρδιακής ανακοπής όπου τα λεπτά είναι μετρημένα, ενώ οι πρώτες βοήθειες μπορούν επίσης να συνεισφέρουν σημαντικά” στον περιορισμό της σοβαρότητας των τραυμάτων και να σώσουν ζωές”, εξηγεί η FICR.

“Το να είσαι ικανός να επέμβεις, να είσαι αποτελεσματικός μετά από ένα ατύχημα, σε ένα μέλος της οικογένειας σου, σε κάποιον στο γραφείο σου ή σε κάποιον στον δρόμο μπορεί απλά να σώσει μια ζωή”, τόνισε από την πλευρά της η πρεσβευτής του γαλλικού Ερυθρού Σταυρού, Αντριάνα Καρεμπέ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα