Ιράκ: 4 δημοσιογράφοι και 5 άμαχοι νεκροί

default image

Τέσσερις δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν από πυρά ενόπλων, ανακοίνωσε η αστυνομία στο Ιράκ

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών ασφαλείας, τέσσερις δημοσιογράφοι έπεσαν νεκροί το πρωί της Τετάρτης, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, δέχθηκε πυρά από ενόπλους. Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στη μικρή πόλη Ράσαντ στο βορειοδυτικό Κιρκούκ. Τα θύματα της επίθεσης έρχονται να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των νεκρών δημοσιογράφων στο Ιράκ. Όπως αναφέρει το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου της Βιένης,
46 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν πέρυσι στο Ιράκ, οι 44 από τους οποίους ήταν Ιρακινοί. Την Κυριακή σκοτώθηκε και ένας ρώσος φωτορεπόρτερ από βόμβα που πυροδοτήθηκε εναντίον περιπόλου αμερικανών στρατιωτών.
“Παράπλευρες απώλειες”Εν τω μεταξύ, αμερικανικό μαχητικό ελικόπτερο σκότωσε την Τρίτη, 5 περαστικούς, μεταξύ των οποίων 2 παιδιά, όταν άνοιξε πυρ εναντίον ενόπλων βόρεια της Βαγδάτης. Ο αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Μάικ Ντόνελι, ο οποίος εκπροσωπεί τις αμερικανικές δυνάμεις που στρατοπεδεύουν βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας, διέψευσε σήμερα πληροφορίες των ΜΜΕ ότι αμερικανικό ελικόπτερο άνοιξε χθες πυρ εναντίον σχολείου, διευκρινίζοντας ότι το ελικόπτερο πυροβόλησε εναντίον ενόπλων και προκάλεσε από λάθος το θάνατο 5 αμάχων. “Είναι οδυνηρό και απόλυτα θλιβερό αυτό που συνέβη”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι ο στρατός άρχισε έρευνα για το θάνατο των αμάχων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα