Ιράκ: Στρατιωτικοί σκοτώθηκαν από οβίδες που έπληξαν το στρατόπεδό τους

Ιράκ: Στρατιωτικοί σκοτώθηκαν από οβίδες που έπληξαν το στρατόπεδό τους

Έξι ιρακινοί στρατιωτικοί, μεταξύ των οποίων τέσσερις αξιωματικοί, σκοτώθηκαν από οβίδες που εβλήθησαν εναντίον του στρατοπέδου τους δυτικά της Βαγδάτης

Ένας ταξίαρχος είναι μεταξύ των θυμάτων της εν λόγω επίθεσης εναντίον του στρατοπέδου αυτού που βρίσκεται στην περιοχή του Αμπού Γράιμπ, σύμφωνα με τις πηγές.

Η επίθεση σημειώθηκε δύο ημέρες μετά το θάνατο δεκαπέντε ιρακινών στρατιωτικών, μεταξύ των οποίων ένας στρατηγός και τέσσερις αξιωματικοί, σε επίθεση εναντίον κρησφύγετου της αλ-Κάιντα δυτικά της πρωτεύουσας.

Οι 15 στρατιωτικοί, μεταξύ των οποίων ο στρατηγός Μοχάμεντ αλ-Κάρουι που διοικούσε την 7η Ταξιαρχία, βρήκαν το θάνατο ενώ πραγματοποιούσαν επίθεση εναντίον ενός "κρησφύγετου του δικτύου αλ-Κάιντα" σε τοποθεσία κοντά στην αλ-Ρούτμπα, 380 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης.

Το 2013 ήταν μια μαύρη χρονιά για το Ιράκ, όπου η βία πλησίασε τα επίπεδα του 2008, όταν η χώρα έβγαινε μόλις από έναν εμφύλιο πόλεμο μετά την αμερικανική εισβολή του 2003.

Περισσότεροι από 6.600 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την αρχή της χρονιάς σ' όλη τη χώρα, σύμφωνα μ' έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται στους αριθμούς που ανακοινώνουν πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας και ιατρικές πηγές.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network