Ιράκ: Τρεις αστυνομικοί και ένας υπάλληλος πίσω από τον εμπρησμό αποθήκης με ψηφοδέλτια

Ιράκ: Τρεις αστυνομικοί και ένας υπάλληλος πίσω από τον εμπρησμό αποθήκης με ψηφοδέλτια
Ιράκ: Φωτιά σε αποθήκη με κάλπες από τις βουλευτικές εκλογές AP

Η αποθήκη, που ανήκει στο υπουργείο Εμπορίου, πυρπολήθηκε την Κυριακή, λίγη ώρα αφότου το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ανακοίνωσε τον διορισμό εννέα δικαστών που θα επιβλέψουν την ανακαταμέτρηση των ψήφων.

Δικαστήριο του Ιράκ διέταξε τη σύλληψη τεσσάρων προσώπων που κατηγορούνται για τον εμπρησμό στην αποθήκη όπου φυλάσσονταν ψηφοδέλτια από τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου, μετέδωσε απόψε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Οι τρεις από τους υπόπτους είναι αστυνομικοί. Ο τέταρτος είναι υπάλληλος της Ανεξάρτητης Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής.

Η αποθήκη, που ανήκει στο υπουργείο Εμπορίου, πυρπολήθηκε την Κυριακή, λίγη ώρα αφότου το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ανακοίνωσε τον διορισμό εννέα δικαστών που θα επιβλέψουν την ανακαταμέτρηση των ψήφων και θα αντικαταστήσουν τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής.

Στην αποθήκη αυτή βρίσκονταν τα ψηφοδέλτια από την περιοχή αλ Ρουσάφα, στην ανατολική Βαγδάτη. Σε αυτή την εκλογική περιφέρεια, τη μεγαλύτερη του Ιράκ, ψήφισε το 60% των δύο εκατομμυρίων ψηφοφόρων της ιρακινής πρωτεύουσας.

Την περασμένη εβδομάδα το κοινοβούλιο ενέκρινε την επανακαταμέτρηση των ψήφων αφού πολλά πολιτικά κόμματα κατήγγειλαν νοθεία στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα