Θρίλερ με την Ελνάζ Ρεκαμπί: Αγνοείται η Ιρανή που αγωνίστηκε χωρίς χιτζάμπ

Θρίλερ με την Ελνάζ Ρεκαμπί: Αγνοείται η Ιρανή που αγωνίστηκε χωρίς χιτζάμπ
H Ελνάζ Ρεκάμπι Mickael Chavet/ZUMA/VISUALHELLAS.GR

Η οικογένεια της Ελνάζ Ρεκαμπί γνωστοποίησε ότι δεν έχει καμία επαφή μαζί της το τελευταίο 24ώρο. Φόβοι ότι η κοπέλα φυλακίστηκε ήδη.

H Eλνάζ Ρεκαμπί έγραψε ιστορία τη Δευτέρα αφού είχε το θάρρος να αγωνιστεί σε αγώνα αναρρίχησης χωρίς να φορά τη χιτζάμπ όπως οι κανόνες του Ιράν προστάζουν.

Η εικόνα με την Ιρανή αθλήτρια να αγωνίζεται στη Νότιο Κορέα έκανε το γύρο του κόσμου, μία μέρα αργότερα όμως ουδείς μπορεί να πει με ασφάλεια που βρίσκεται η κοπέλα.

Η οικογένεια και οι φίλοι της Ρεκαμπί ανακοίνωσαν ότι έχασαν την επαφή μαζί της ενώ λίγο πιο πριν τους είχε πει ότι βρίσκεται μ’ έναν Ιρανό αξιωματούχο.

Την Τρίτη πάντως η αθλήτρια ανέβασε story στο instagram στο οποίο αναφέρονται τα εξής: Ζητώ συγγνώμη για το γεγονός ότι ανησυχήσατε για μένα. Η χιτζάμπ μου έγινε προβληματική αφού με φώναξανα ξαφνικά να αγωνιστώ. Αυτή τη στιγμή επιστρέφω με την ομάδα στο Ιράν”.

Ουδείς όμως μπορεί να βεβαιώσει κάτω από ποιες συνθήκες γράφτηκε αυτό το μήνυμα και τι ακριβώς θέλει να πει η αθλήτρια με τον όρο προβληματική για τη χιτζάμπ της.

Η ιρανική πρεσβεία στη Νότιο Κορέα ανακοίνωσε ότι η αθλήτρια επέστρεψε αεροπορικώς στην Τεχαράνη και έκανε λόγο για fake news. H ανταποκρίτρια του BBC στο Ιράν μετέδωσε ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία μήπως η αθλήτρια οδηγήθηκε κατευθείαν από το αεροδρόμιο στη φυλακή κάτι που προς το παρόν υπάρχει ως ενδεχόμενο.

Ο νόμος στο Ιράν πάντως λέει ότι οι αθλήτριες που εκπροσωπούν επίσημα τη χώρα στο εξωτερικό οφείλουν να τηρούν τον ενδυματολογικό κώδικα.

Ιράν και μαντίλα: Μια σύντομη ιστορία

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα