Ιράν: Ο Ραϊσί προειδοποιεί με “πιο ισχυρή” αντίδραση – “Αυτοσυγκράτηση” ζητά το ΝΑΤΟ

Διαβάζεται σε 2'
Επίθεση με drone από το Ιράν στο Ισραήλ
Επίθεση με drone από το Ιράν στο Ισραήλ AP Photo Tomer Neuberg

Νέες προειδοποιήσεις από τον πρόεδρο του Ιράν μετά την επίθεση κατά του Ισραήλ. Το ΝΑΤΟ “καταδικάζει την κλιμάκωση και καλεί σε αυτοσυγκράτηση”.

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί προειδοποίησε ότι η αντίδραση της χώρας του θα είναι “πιο ισχυρή” σε περίπτωση που υπάρξει “απρόσεκτη συμπεριφορά” από το Ισραήλ, μετά την πρωτόγνωρη ιρανική επίθεση που έλαβε χώρα τη χθεσινή νύχτα.

“Η τιμωρία του επιτιθέμενου πραγματοποιήθηκε”, δήλωσε εκφράζοντας ικανοποίηση ο Ραϊσί σύμφωνα με ανακοίνωση, και πρόσθεσε ότι “εάν το σιωνιστικό καθεστώς ή οι υποστηρικτές του επιδείξουν απρόσεκτη συμπεριφορά, θα λάβουν αποφασιστική και πολύ πιο ισχυρή απάντηση”.

Την ίδια ώρα, το ΝΑΤΟ “καταδικάζει την κλιμάκωση από το Ιράν” και “καλεί σε αυτοσυγκράτηση” ώστε “η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει ανεξέλεγκτη”, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

“Καταδικάζουμε την κλιμάκωση από το Ιράν κατά τη διάρκεια της νύχτας, καλούμε σε αυτοσυγκράτηση και παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη της κατάστασης. Είναι βασικό η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει ανεξέλεγκτη”, δήλωσε η εκπρόσωπος Φάραχ Νταχλάλα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου.

“Αυτοσυγκράτηση” ζητά και η Ρωσία

Η Ρωσία εξέφρασε εξαιρετική ανησυχία για τα ιρανικά πλήγματα εναντίον του Ισραήλ και κάλεσε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, πρόσθεσε όμως ότι οι εντάσεις θα παραμείνουν αυξημένες μέχρι να επιλυθεί η σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους.

«Εκφράζουμε την εξαιρετική ανησυχία μας για άλλη μια επικίνδυνη κλιμάκωση στην περιοχή», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωσή του για τις ιρανικές επιθέσεις. «Καλούμε όλα τα ενεχόμενα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση».

Η Ρωσία επισήμανε ότι η Τεχεράνη δήλωσε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του δικαιώματος στην αυτοάμυνα μετά το πλήγμα του Ισραήλ στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, που η Μόσχα καταδίκασε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα