Ιρανός ΥΠΕΞ: Δεν θα ξεσπάσει πόλεμος στην περιοχή

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη AP

"Δεν θα υπάρξει πόλεμος επειδή ούτε θέλουμε έναν πόλεμο, ούτε κάποιος έχει την ιδέα ή την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να αντιμετωπίσει το Ιράν στην περιοχή" επεσήμανε ο Ζαρίφ.

Ο Ιρανός υπουργός των Εξωτερικών Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε το Σάββατο ότι δεν πιστεύει πως μπορεί να ξεσπάσει ένας πόλεμος στην περιοχή, καθώς η Τεχεράνη δεν επιθυμεί μια πολεμική διαμάχη και καμία χώρα “δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να αντιπαρατεθεί με το Ιράν,” σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Η ένταση έχει κλιμακωθεί κατά τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με το ενδεχόμενο μιας πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν.

Στις αρχές της εβδομάδας, η Ουάσινγκτον απομάκρυνε μερικά μέλη του διπλωματικού προσωπικού από την πρεσβεία της, στην Βαγδάτη, μετά τις επιθέσεις που δέχθηκαν τέσσερα τάνκερ στην περιοχή του Περσικού Κόλπου το Σαββατοκύριακο.

“Δεν θα υπάρξει πόλεμος επειδή ούτε θέλουμε έναν πόλεμο, ούτε κάποιος έχει την ιδέα ή την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να αντιμετωπίσει το Ιράν στην περιοχή,” δήλωσε ο Ζαρίφ στο IRNA τερματίζοντας την επίσκεψή του στο Πεκίνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μέση Ανατολή, Ιράν, ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Τεχεράνη παύει να συμμορφώνεται με κάποιες από τις δεσμεύσεις της συμφωνίας του 2015

Χαμενεΐ: Δεν θα υπάρξει πόλεμος με τις ΗΠΑ

Στα άκρα η ένταση: Το Ιράν απειλεί να πλήξει αμερικανικά αεροπλανοφόρα - Περιορισμένα περιθώρια ελιγμών από την ΕΕ

SHARE: