news 24/7

ΙΡΑΝ

Γυναίκα περπατά μπροστά από γκράφιτι στο Ιράν

Ιράν: Κινηματογραφιστές διαμαρτύρονται για την λογοκρισία από την κυβέρνηση

Διαμαρτυρία περισσότερων από 200 ιρανών κινηματογραφιστών μέσω επιστολής. Ενώ οι φιλοκυβερνητικές ταινίες λαμβάνουν επιχορηγήσεις, οι επικριτικοί κινηματογραφιστές φυλακίζονται ή τους απαγορεύεται να εργαστούν ή να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Ιράν: "Ο θάνατος του Μπαγκντάντι δεν είναι το τέλος του Ισλαμικού Κράτους"

Ιράν: "Ο θάνατος του Μπαγκντάντι δεν είναι το τέλος του Ισλαμικού Κράτους"

Σαφής αναφορά του εκπροσώπου Τύπου της ιρανικής κυβέρνησης στη Σ. Αραβία, η οποία, σύμφωνα με την Τεχεράνη, "δημιούργησε το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο άκμασε με τη βοήθεια των πετροδόλαρων της περιοχής".

Ο Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί

Ιράν: Έτοιμη για συνομιλίες με το Ριάντ η Τεχεράνη

"Το Ιράν έχει ανακοινώσει ότι με ή χωρίς διαμεσολαβητή είναι πάντα έτοιμο για συνομιλίες με τους γείτονες του, συμπεριλαμβανομένης και της Σαουδικής Αραβίας, ώστε να αποφευχθούν παρερμηνείες", λέει ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ.

Ιράν: Τάνκερ χτυπήθηκε από πυραύλους

Ιράν: Τάνκερ χτυπήθηκε από πυραύλους

Το ιρανικό τάνκερ χτυπήθηκε ενώ έπλεε ανοιχτά της Τζέντας. Από τις εκρήξεις προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο τάνκερ, το οποίο ανήκει στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Ιράν.

Σαχάρ Ταμπάρ

Σαχάρ Ταμπάρ: Η Ιρανή "Αντζελίνα Τζολί" συνελήφθη για "βλασφημία"

Είναι γνωστή για τις πολλές αισθητικές επεμβάσεις που έχει κάνει για να μοιάσει στη γνωστή ηθοποιό. Τώρα κατηγορείται για βλασφημία, υποκίνηση βίας, απόκτηση εισοδημάτων με ακατάλληλα μέσα και υποκίνηση των νέων στη διαφθορά.

Ο Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ροχανί

Ο Ροχανί και η προσφορά της Ουάσινγκτον

Ο πρόεδρος του Ιράν ισχυρίστηκε ότι έχει μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα προσφορά στα χέρια της από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα την δεχθεί.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο

Πομπέο: Θέλουμε μια ειρηνική λύση με το Ιράν

"Θέλουμε μια ειρηνική λύση με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, ελπίζουμε ότι μπορούμε να πάρουμε αυτό τον δρόμο. Τελικώς, θα εναπόκειται στους Ιρανούς να πάρουν αυτή την απόφαση" τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ

Τραμπ: "Καμία χώρα δεν πρέπει να υποστηρίξει τη λαχτάρα για αίμα του Ιράν"

Παράλληλα ανέφερε "Ένα μήνυμα για εκείνους τους ακτιβιστές των ανοικτών συνόρων που κρύβονται πίσω από τη ρητορική της κοινωνικής δικαιοσύνης: οι πολιτικές σας δεν είναι δίκαιες. Οι πολιτικές σας είναι σκληρές και κακόβουλες".

Πετρελαϊκές δεξαμενές στη Σαουδική Αραβία.

Σαουδική Αραβία: Προειδοποιεί για "κατάλληλη απάντηση" εάν διαπιστωθεί η εμπλοκή του Ιράν στις επιθέσεις

Το Ριάντ έχει ήδη πει ότι η έρευνα, έως αυτή τη στιγμή, δείχνει πως ιρανική όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεών του, που προήλθε από τον βορρά.

Οι εγκαταστάσεις που επλήγησαν από τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία

Πετρελαϊκές εγκαταστάσεις: Το Ιράν αρνείται την εμπλοκή του, η Σαουδική Αραβία δείχνει τα δικά της πειστήρια

Το Ριάντ επέτρεψε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ να φωτογραφήσουν τις κατεστραμμένες εγκαταστάσεις πετρελαίου, που δέχτηκαν επιθέσεις για τις οποίες κατηγορεί το Ιράν το οποίο αρνείται την εμπλοκή του. Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης ούτως ώστε να επανέλθει η ομαλότητα στην παραγωγή του "μαύρου χρυσού".

Σημαία του Ιράν

Το Ιράν αρνείται επισήμως την εμπλοκή του στις επιθέσεις εναντίον της Σ.Αραβίας

Με επίσημο τρόπο το Ιράν αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στις επιθέσεις εναντίον πετρελαϊκής εταιρίας στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας. Ταυτόχρονα όμως προειδοποιεί τις ΗΠΑ.

Τα κεντρικά γραφεία του Πενταγώνου στην Ουάσινγκτον

O Λευκός Οίκος έδωσε εντολή σχεδίου επέμβασης στο Ιράν

Δύο Αμερικανοί αμυντικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το πεντάγωνο διατάχθηκε να να καταρτίσει ένα “σχέδιο” αντίδρασης στην διάρκεια της συνάντησης στον Λευκό Οίκο. Ωστόσο, τόνισαν ότι δεν έγινε μία λεπτομερή παρουσίαση των διαθέσιμων αμυντικών επιλογών που υπάρχουν.

Από τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας

Στο κόκκινο οι σχέσεις ΗΠΑ - Ιράν - Ο Τραμπ δεν σχεδιάζει να συναντήσει το Ροχανί

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Αμερικανούς και Ιρανούς, με αφορμή τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας το περασμένο Σάββατο. Η αμερικανική πλευρά επιρρίπτει ευθέως την ευθύνη στην Τεχεράνη για τις επιθέσεις, η οποία με την σειρά της αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

Τραμπ: Φαίνεται ότι το Ιράν ευθύνεται για τις επιθέσεις στη Σ. Αραβία

Αποφασισμένος να βοηθήσει τη Σ. Αραβία δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα ήθελε να αποφύγει μια σύγκρουση με το Ιράν. "Δεν αποτελεί πρόβλημα η αύξηση της τιμής του πετρελαίου" τόνισε.

Φωτογραφία αρχείου.

Ιράν: Κατέσχεσε πλοίο στο στενό του Ορμούζ - Ισχυρίζεται πως μεταφέρει λαθραίο πετρέλαιο

Νέα ένταση στον Περσικό Κόλπο μετά την κατάσχεση του πλοίου από τους Φρουρούς της Επανάστασης για παράνομη διακίνηση λαθραίων καυσίμων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στιγμιότυπο από βενζινάδικο στη Σαουδική Αραβία, εν μέσω πετρελαϊκής κρίσης και αύξησης τιμών

"Φλέγεται" η αγορά του μαύρου χρυσού - Το μεγαλύτερο ενδοσυνεδριακό άλμα των τιμών από το 1991

Οι τιμές πετρελαίου σημείωσαν άλμα σχεδόν 20% και η ενδοσυνεδριακή αύξηση ήταν η μεγαλύτερη από την ιρακινή επέμβαση του 1991 στο Κουβέιτ που προκάλεσε τον Πόλεμο του Κόλπου - Η "πυροσβεστική" παρέμβαση Τραμπ και οι εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση.

Ο Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ροχανί

Ιράν: Δεν θα υπάρξει συνάντηση Ροχανί - Τραμπ στον ΟΗΕ

Η Τεχεράνη έχει επανειλημμένως απορρίψει μια συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών και το έκανε εκ νέου παρά το "παραθυράκι" που άφηνε ανοιχτό ο Λευκός Οίκος - Εξακολουθεί η ένταση στην περιοχή του Κόλπου.

Ιράν

Ιράν: "Είχε νευρολογικά προβλήματα", λέει ο πατέρας της φιλάθλου που αυτοπυρπολήθηκε

Ο πατέρας της 30χρονης φιλάθλου με παρατσούκλι "Γαλάζιο Κορίτσι", που αυτοπυρπολήθηκε την περασμένη εβδομάδα όταν τη συνέλαβαν επειδή προσπάθησε να μπει σε γήπεδο μεταμφιεσμένη σε άντρα, υποστηρίζει ότι η κόρη του αντιμετώπιζε "νευρολογικό προβλήματα".

Αλί Ακμπάρ Σαλεχί

Ιράν: Η ΕΕ απέτυχε να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της βάσει της πυρηνικής συμφωνίας του 2015

Η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία προσπαθούν να ξεκινήσουν έναν εμπορικό μηχανισμό αντιπραγματισμού με το Ιράν, προστατεύοντάς το από τις κυρώσεις των ΗΠΑ. Η Τεχεράνη όρισε μια προθεσμία 60 ημερών για αποτελεσματική ευρωπαϊκή δράση.

IAEA: Το Ιράν αυξάνει το απόθεμα εμπλουτισμένου ουρανίου

IAEA: Το Ιράν αυξάνει το απόθεμα εμπλουτισμένου ουρανίου

Η Τεχεράνη έχει ανακοινώσει ότι θα αυξάνει σταδιακά τα επιτρεπτά όρια που είχε θέσει η ΚΣΟΔ για τις πυρηνικές της δραστηριότητες, αντιδρώντας στην μονομερή αποχώρηση των ΗΠΑ και στην επαναφορά των αμερικανικών οικονομικών κυρώσεων εις βάρος της.

Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1

Adrian Darya 1: Το ιρανικό τάνκερ κατευθύνεται προς τον Λίβανο και όχι προς την Τουρκία

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε πως το ιρανικό δεξαμενόπλοιο κατευθύνεται στον Λίβανο και όχι στην Αλεξανδρέττα. Ο Λίβανος απάντησε ότι δεν έχει λάβει αίτημα για αγκυροβόλιο του ιρανικού δεξαμενόπλοιου.