news 24/7

ΙΡΑΝ

Πετρελαϊκές δεξαμενές στη Σαουδική Αραβία.

Σαουδική Αραβία: Προειδοποιεί για "κατάλληλη απάντηση" εάν διαπιστωθεί η εμπλοκή του Ιράν στις επιθέσεις

Το Ριάντ έχει ήδη πει ότι η έρευνα, έως αυτή τη στιγμή, δείχνει πως ιρανική όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεών του, που προήλθε από τον βορρά.

Οι εγκαταστάσεις που επλήγησαν από τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία

Πετρελαϊκές εγκαταστάσεις: Το Ιράν αρνείται την εμπλοκή του, η Σαουδική Αραβία δείχνει τα δικά της πειστήρια

Το Ριάντ επέτρεψε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ να φωτογραφήσουν τις κατεστραμμένες εγκαταστάσεις πετρελαίου, που δέχτηκαν επιθέσεις για τις οποίες κατηγορεί το Ιράν το οποίο αρνείται την εμπλοκή του. Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης ούτως ώστε να επανέλθει η ομαλότητα στην παραγωγή του "μαύρου χρυσού".

Σημαία του Ιράν

Το Ιράν αρνείται επισήμως την εμπλοκή του στις επιθέσεις εναντίον της Σ.Αραβίας

Με επίσημο τρόπο το Ιράν αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στις επιθέσεις εναντίον πετρελαϊκής εταιρίας στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας. Ταυτόχρονα όμως προειδοποιεί τις ΗΠΑ.

Τα κεντρικά γραφεία του Πενταγώνου στην Ουάσινγκτον

O Λευκός Οίκος έδωσε εντολή σχεδίου επέμβασης στο Ιράν

Δύο Αμερικανοί αμυντικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το πεντάγωνο διατάχθηκε να να καταρτίσει ένα “σχέδιο” αντίδρασης στην διάρκεια της συνάντησης στον Λευκό Οίκο. Ωστόσο, τόνισαν ότι δεν έγινε μία λεπτομερή παρουσίαση των διαθέσιμων αμυντικών επιλογών που υπάρχουν.

Από τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας

Στο κόκκινο οι σχέσεις ΗΠΑ - Ιράν - Ο Τραμπ δεν σχεδιάζει να συναντήσει το Ροχανί

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Αμερικανούς και Ιρανούς, με αφορμή τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας το περασμένο Σάββατο. Η αμερικανική πλευρά επιρρίπτει ευθέως την ευθύνη στην Τεχεράνη για τις επιθέσεις, η οποία με την σειρά της αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

Τραμπ: Φαίνεται ότι το Ιράν ευθύνεται για τις επιθέσεις στη Σ. Αραβία

Αποφασισμένος να βοηθήσει τη Σ. Αραβία δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα ήθελε να αποφύγει μια σύγκρουση με το Ιράν. "Δεν αποτελεί πρόβλημα η αύξηση της τιμής του πετρελαίου" τόνισε.

Φωτογραφία αρχείου.

Ιράν: Κατέσχεσε πλοίο στο στενό του Ορμούζ - Ισχυρίζεται πως μεταφέρει λαθραίο πετρέλαιο

Νέα ένταση στον Περσικό Κόλπο μετά την κατάσχεση του πλοίου από τους Φρουρούς της Επανάστασης για παράνομη διακίνηση λαθραίων καυσίμων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στιγμιότυπο από βενζινάδικο στη Σαουδική Αραβία, εν μέσω πετρελαϊκής κρίσης και αύξησης τιμών

"Φλέγεται" η αγορά του μαύρου χρυσού - Το μεγαλύτερο ενδοσυνεδριακό άλμα των τιμών από το 1991

Οι τιμές πετρελαίου σημείωσαν άλμα σχεδόν 20% και η ενδοσυνεδριακή αύξηση ήταν η μεγαλύτερη από την ιρακινή επέμβαση του 1991 στο Κουβέιτ που προκάλεσε τον Πόλεμο του Κόλπου - Η "πυροσβεστική" παρέμβαση Τραμπ και οι εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση.

Ο Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ροχανί

Ιράν: Δεν θα υπάρξει συνάντηση Ροχανί - Τραμπ στον ΟΗΕ

Η Τεχεράνη έχει επανειλημμένως απορρίψει μια συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών και το έκανε εκ νέου παρά το "παραθυράκι" που άφηνε ανοιχτό ο Λευκός Οίκος - Εξακολουθεί η ένταση στην περιοχή του Κόλπου.

Ιράν

Ιράν: "Είχε νευρολογικά προβλήματα", λέει ο πατέρας της φιλάθλου που αυτοπυρπολήθηκε

Ο πατέρας της 30χρονης φιλάθλου με παρατσούκλι "Γαλάζιο Κορίτσι", που αυτοπυρπολήθηκε την περασμένη εβδομάδα όταν τη συνέλαβαν επειδή προσπάθησε να μπει σε γήπεδο μεταμφιεσμένη σε άντρα, υποστηρίζει ότι η κόρη του αντιμετώπιζε "νευρολογικό προβλήματα".

Αλί Ακμπάρ Σαλεχί

Ιράν: Η ΕΕ απέτυχε να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της βάσει της πυρηνικής συμφωνίας του 2015

Η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία προσπαθούν να ξεκινήσουν έναν εμπορικό μηχανισμό αντιπραγματισμού με το Ιράν, προστατεύοντάς το από τις κυρώσεις των ΗΠΑ. Η Τεχεράνη όρισε μια προθεσμία 60 ημερών για αποτελεσματική ευρωπαϊκή δράση.

IAEA: Το Ιράν αυξάνει το απόθεμα εμπλουτισμένου ουρανίου

IAEA: Το Ιράν αυξάνει το απόθεμα εμπλουτισμένου ουρανίου

Η Τεχεράνη έχει ανακοινώσει ότι θα αυξάνει σταδιακά τα επιτρεπτά όρια που είχε θέσει η ΚΣΟΔ για τις πυρηνικές της δραστηριότητες, αντιδρώντας στην μονομερή αποχώρηση των ΗΠΑ και στην επαναφορά των αμερικανικών οικονομικών κυρώσεων εις βάρος της.

Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1

Adrian Darya 1: Το ιρανικό τάνκερ κατευθύνεται προς τον Λίβανο και όχι προς την Τουρκία

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε πως το ιρανικό δεξαμενόπλοιο κατευθύνεται στον Λίβανο και όχι στην Αλεξανδρέττα. Ο Λίβανος απάντησε ότι δεν έχει λάβει αίτημα για αγκυροβόλιο του ιρανικού δεξαμενόπλοιου.

Δημόσιος απαγχονισμός

Ιράν: Δημόσιος απαγχονισμός άντρα - Καταδικάστηκε για φόνο ιμάμη

Ο Χαμίντ Ρεζά Ντερακσαντέχ εκτελέστηκε στο σημείο όπου σκότωσε τον ιμάμη Μοχαμάντ Χορσάντ. Η θανατική ποινή εφαρμόστηκε στην περίπτωσή του επειδή αυτός αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για την πράξη του.

Συνεχίζεται το θρίλερ με το Grace 1: Τα σενάρια για τον προορισμό του ιρανικού τάνκερ

Συνεχίζεται το θρίλερ με το Grace 1: Τα σενάρια για τον προορισμό του ιρανικού τάνκερ

Οι ΗΠΑ θα αναλάβουν κάθε δράση που θεωρούν απαραίτητη για να εμποδίσουν το τάνκερ να παραδώσει πετρέλαιο στη Συρία, διαμήνυσε ο Μάικ Πομπέο. Η Τεχεράνη προειδοποιεί με "σοβαρές συνέπειες" οποιαδήποτε κίνηση για νέα δέσμευση του δεξαμενόπλοιου.

Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Grace 1

Θρίλερ με το Grace 1: Το ελληνικό ΥΠΕΞ παρακολουθεί στενά την πορεία του

Δεν έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής αίτημα ελλιμενισμού του ιρανικού τάνκερ στο λιμάνι της Καλαμάτας ή σε άλλο λιμάνι της χώρας. Αοριστία καλύπτει τον τελικό του προορισμό και την τύχη του φορτίου του. Οι αρχές του Γιβραλτάρ δεν επιβεβαίωσαν ποτέ επισήμως τον απόπλου του.

Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο, που κρατούνταν στο Γιβραλτάρ, κατευθύνεται προς την Ελλάδα

"Grace 1": Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο που κρατούνταν στο Γιβραλτάρ κατευθύνεται προς την Ελλάδα

Το τάνκερ, η κράτηση του οποίου τερματίσθηκε την περασμένη εβδομάδα, κατευθύνεται προς την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας. Η Τεχεράνη προειδοποιεί την Ουάσινγκτον εναντίον κάθε νέας απόπειρας να συλληφθεί.

Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις στον ΥΠΕΞ του Ιράν

Οι ΗΠΑ τον κατηγορούν ότι "διασπείρει στο εξωτερικό την προπαγάνδα και διεξάγει εκστρατείες παραπληροφόρησης υπέρ του προγράμματος πυρηνικής ενέργειας της Τεχεράνης". Οι κυρώσεις προβλέπουν το πάγωμα όλων των περιουσιακών πόρων του στις ΗΠΑ και την απαγόρευση οποιασδήποτε συναλλαγής Αμερικανών μαζί του.

Σημαία του Ιράν

Σύνοδος για τη διάσωση της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν σήμερα στη Βιέννη

Καμία πρόοδος δεν αναμένεται από την σύνοδο αυτή, η οποία διοργανώθηκε σε επίπεδο πολιτικών διευθυντών και γίνεται έναν μήνα έπειτα από προηγούμενη άκαρπη συνάντηση που έγινε επίσης στην αυστριακή πρωτεύουσα.